Община Сливен

Община Сливен предприема мерки за ранното отпадане на учениците от образователната система

------------------------------------
12.07.2017 / 09:33

Община Сливен разработва план за взаимодействие с институциите, във връзка с ранното отпадане на учениците от образователната система, съобщи на редовния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев. По темата миналата седмица Стефан Радев е провел среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

Разработен е правителствен механизъм за съвместни действия на институциите на базата на който общината прави конкретен план за неговото прилагане. „Предстои да обявим какви ще бъдат стъпките и какви мерки ще предприемем за това да се повиши обхвата на учениците през новата учебна година и как да се борим с ранното отпадане на децата от образованието”, посочи Радев.

 

Радев припомни, че наскоро общината, като модератор на среща на работодатели и търсещи работа, се натъкна отново на проблема с необразованите млади хора. „Ние имаме нужда всеки ученик да получи базово образование, да може да бъде адекватен на пазара на труда за себе си и за обществото. Затова всеки трябва да положи усилия”, каза кметът на Сливен.

 

Радев посочи, че трябва да се издирят всички, които подлежат на задължително образование, но по една или друга причина не са записани и не посещават училище. Също така да се работи с родителите им. Общината е в добра взаимовръзка с регионалния инспекторат по образованието. „В момента правим разчет какви ресурси са ни необходими, за да изпълним решението на МС, ще използваме кметовете по населените места, учителите, самите образователни институции, като основен акцент ще бъде борбата с ранното отпадане от образователната система”, каза още кметът Стефан Радев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев