Община Сливен

Зам. регионалният министър Валентин Йовев и кметът на Котел Коста Каранашев направиха първа копка на пречиствателна станция

снимка: Дарик
11.07.2017 / 18:44

Заместник-министърът на регионалното управление и благоустройството Валентин Йовев и кметът на Котел Коста Каранашев направиха копка на пречиствателна станция за питейни води. Съоръжението ще бъде изградено с бюджетни средства. Отпусната сума от 1,4 млн. лв без ДДС е включена в бюджета на 2017 г, съобщи зам.министър Йовев.

На церемонията присъстваха областният управител на Сливен Чавдар Божурски, директорът на ВиК Сливен Севдалин Рашев, представители на фирмите-изпълнители на проекта, проектанти и др. Срокът за изпълнение на близо година.

 

„Пречиствателната станция за питейни води е крайна необходимост за град Котел. Където има вода, има живот. В края на есента техническата част ще бъде изпълнена, а въвеждането в експлоатация след изтичане на законоустановените срокове”, уточни още кметът Каранашев.

 

Изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Котел е абсолютно необходимо съоръжение и навременно съоръжение заради замътване на подпочвените води, коментира зам.регионалния министър. Проектантът Петко Петков обясни, че съоръжението ще работи в периодите, при силни дъждове и снеготопене.

Пречиствателната станция ще работи при напълно автоматизиран технологичен режим по отношение на третирането на утайките и пречистването на водата.

 

След въвеждането й в експлоатация цената на водата няма да се повиши, категорично заяви кметът Коста Каранашев./ Дарик

Още снимки от новината

снимка: Дарик

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев