Община Сливен

В Твърдица започва приемът на заявления от кандидат-потребители за ползване на "Обществена трапезария"

------------------------------------
10.07.2017 / 14:48

От днес започва приемът на заявления от кандидат-потребители за ползване на социална услуга "Обществена трапезария" в изпълнение на проект "Осигуряване на топъл обяд в Община Твърдица”. Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд всеки календарен ден от седмицата, в период от 1 септември 2017 г. до 31 декември 2019 г.

Право да подават заявления-декларации за ползване на услугата имат са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция „Социално подпомагане“; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; скитащи и бездомни деца и лица. лица от уязвими групи - граждани на трети страни. Храната ще се приготвя от регистриран доставчик на услугата „Обществена трапезария” и ще бъде доставяна в предварително избрани пунктове на територията на населените места в община Твърдица.

 

Дейността ще обхване до 1000 потребители.

 

Срокът за подаване на документите е до 4 август 2017 г.

 

Списъкът с одобрените кандидати ще бъде изнесен на информационното табло в сградата на общината на 25 август и в кметствата в населените места на общината.

"Канал 6"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев