Община Сливен

Eто какво свършиха през месец юни надзирателите Шакиров, Иков и Дончев

------------------------------------
10.07.2017 / 09:31

През м. юни екипът ни задържа един тир ,една газка и общо 279 кубика дървесина – е написал във фейсбук горският надзирател Юсеин Шакиров.

При проверка в едно ДГС разкрихме поредните нарушения, престъпления и схеми: Изброяваме някои от фрапантните констатации.

1. В четири подотдела е извършена сеч без позволително за сечта ,като в трите подотдела дървесината е извозена,а в единия имаше наредена дървесина от дъб на фигури от 98 кубика,която задържахме,

2. По превозни билети е извозена 800 кубика дървесина,но същата не е платена от фирмата,която е реализирала дървесината и то вече 10 месеца не е платена .

3. 1200, 1300 кубика дървесината стои на фигури във сечището, а е платена като дървесина, която е извозена до временните складове, а затова е платено на на фирмата по 26 лева за нещо, което не е извършено.

4. В отделите открихме дървесина, която е записана като иглолистна, а реално имаше 1200 кубика от дъб и цер, което не отговаряше на истината.

5. Имаше направени пътища от ширина на пътя 4,50 метра, но не бяха отразени в технологичните планове.

6. Бяха открити 400 кубика липси и за всичкото констатирано от нашия екип директорът бе освободен и същият ще бъде даден на компетентните органи. Мога да кажа смело,че до този момент за никой директор или наш служител не е имало чадър за доказани нарушения и същите са освобождавани или дадени на компетентните органи. Месец юли също започна ползотворно за нашия екип, но резултатите ще ги изнесем в следващия месец .

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев