Община Сливен

Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза тържествено своя професионален празник. Поздрав от кмета Стефан Радев

------------------------------------
04.07.2017 / 14:18

Днес директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Иван Русев тържествено отбеляза 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Церемонията се състоя на площад „Хаджи Димитър” в Сливен в присъствието на Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, областния управител Чавдар Божурси, заместник кмета Румен Иванов, народни представители, кметове, представители на съдебната власт, държавни институции, общински съветници и медии.

На 5 юли Министерството отбелязва своя професионален празник. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Тодор Бурмов за министър. От 1992 г. 05 юли - датата на създаването на Министерството на вътрешните работи е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Днес тържествено беше приет строя от директора на ОДМВР-Сливен.Програмата продължи с приветствие към служителите на МВР, гостите и гражданите. Празнично слово произнесе Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий. Тържествената част завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и с демонстрация на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОДМВР-Сливен.

108 служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „писмена похвала” за проявен висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на служебната дейност от директора на областната дирекция и началниците на районни управления. Наградените са ръководни служители от РУ-Сливен, разследващи полицаи, служители от отдел „НТЛ”, служители в група „Охрана на обществения ред”, служители от участък „Квартал Шести” в РУ-Нова Загора, служители от сектор „Криминална полиция” на РУ-Сливен, служители в районни управления Нова Загора, Котел и Твърдица и лица, работещи по трудови правоотношения. 6 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен получиха „писмена похвала” от главен комисар Николай Николов, директор ГД”ПБЗН”-МВР-София. Отличията бяха връчени на тържествено събрание в сградата на ДНА.

Пред служители на дирекцията и гости старши комисар Иван Русев отбеляза добрите комплексни показатели в работата на дирекцията. Той подчерта, че ще очаква професионализъм и отдаденост на работата от всички служители, като държи да се постигне висока ефективност, безкомпромисност и добро отношение към гражданите.

Областният управител Чавдар Божурски поздрави полицейските служители с техния празник и пожела да работят все така всеотдайно за затвърждаване на добрите практики и постигане на отлични резултати. Той подчерта, че е уверен в професионализма на полицаите и тяхната отдаденост на професията, за да се справят с предизвикателствата, които стоят пред тях всеки ден.

Заместник кмета Румен Иванов поздрави служителите на ОДМВР-Сливен и връчи наградата „Полицай на 2016 година”. Отличието беше присъдено на Пламен Кънчев Николчев инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен за проявен висок професионализъм и цялостен принос при противодействието на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества.

 

Старши комисар Иван Русев връчи наградите „Полицай на месеца” за 2017 година.

Призът за месец януари получава Милен Сяров инспектор в с-р „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

 

За случай, в който е разбита е мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности в Европа и света. Задържан е организаторът.

 

Полицай на месец февруари става Ивелин Цончев младши експерт в У”Надежда” РУ-Сливен

 

За разкрити серия от случаи на притежаване и разпространение на наркотични вещества на територията на квартал „Надежда”.

 

Призът за месец март се присъжда на Александър Апостолов с-р „КП” РУ-Сливен

 

За задържане на трима мъже, извършвали телефонни измами на територията на цялата страна. В резултат на проведени оперативно – издирвателни действия са задържали група мъже, участващи в схема за телефонни измами. Задържаните са от град Ихтиман. В тях са намерени пари и ценности от извършена същия ден измама.

 

Полицай на месеца април е Георги Георгиев от с-р „КП” РУ-Нова Загора

 

За иззети над 3 килограма канабис и разкрити две лаборатории за отглеждане и сушене на наркотичното вещество в село Научене.

 

Полицай на месец май става Христо Танчев началник на У „Запад” РУ-Сливен

 

За разкриване на убийство на 71-годишен мъж в село Скобелево.

 

Отличието за месец юни отива при Николай Стоилов с-р „КП” РУ-Нова Загора

 

За проявен професионализъм при разкриването на два случая на отглеждане на марихуана и нарколаборатория в новозагорското село Еленово.

Купи и медали получиха класиралите се на първите три места в спорните турнири по футбол, и тенис на маса, които се провеждат всяка година за празника на МВР-5 юли.

В турнира по футбол първо място и купата на победителя получава отборът на Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен.

На второ място е отборът на Участък „Запад” към РУ-Сливен.

Трети са сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.

Победител в турнира по тенис на маса за поредна година е Станимир Стоянов от „Специализираното тактическото звено за бързи действия” към ОДМВР-Сливен.

Втори е Венцислав Петров от група „Миграция”.

Трети е полицейски инспектор Димитър Андонов от „Териториална полиция” към РУ-Сливен.

 

Кметът на община Сливен Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до директора старши комисар Иван Русев и служителите на Областната дирекция на МВР, по повод 138 години от създаването на МВР и професионалния празник.

Кметът Радев изразява своето и на общинската администрация уважение и благодарност за усилията и труда, които служителите полагат за спокойствието и безопасността на сливенци. „Нека трудът Ви да бъде доказателство, че институцията работи в служба на гражданите и обществения интерес. Това е голяма отговорност и висока чест, но е крайно необходимо, за да бъде силно и сплотено нашето общество”.

 

Днес Областната дирекция на МВР в Сливен организира на градския площад тържествено честване на професионалния си празник – 5 юли. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци се състоя тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя в знак на признателност за загиналите за народна свобода. Празника уважиха владиката на Сливен Иоаникий, областният управител Чавдар Божурски, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, председателят на общинския съвет Димитър Митев, народни представители от сливенски избирателен район, ръководители на държавни и общински институции. Владиката на Сливен благослови и пожела здраве , сили и успешна работа за закрила на всички хора.

 

След церемонията гостите и гражданите, дошли на празника, наблюдаваха акция на специализираното тактическо звено за бързи действия. Те демонстрираха залавяне на извършители на въоръжен обир на административна сграда.

 

По-късно в салона на Военния клуб се състоя тържество за награждаване на служители на МВР за висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на служебната дейност. Зам.-кметът Румен Иванов връчи плакет на община Сливен на отличения с приза „Полицай на 2016 година”. Наградата получи Пламен Николчев - инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен за цялостен принос при противодействието на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев