Община Сливен

Започнаха летните занимания „Приказно лято 2017”, организирани от информационен център „Европа Директно – Сливен”

------------------------------------
04.07.2017 / 14:15

Започнаха летните занимания „Приказно лято 2017”, организирани от информационен център „Европа Директно – Сливен” и фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. В тях участват деца на възраст 1-4 клас. Всеки вторник в европейския информационен център се провеждат тематични занимания на чаша чай.

 

Днешното занимание беше посветено на Франция. Децата научиха важни неща за държавата, нейното население, столицата Париж и най-големите й забележителности. Направиха виртуална разходка из залите на Лувъра, Версай и неговите красиви градини, Айфеловата кула, Нотр Дам, Триумфалната арка, базиликата Сакре кьор, квартала Монмартр и др. Научиха любопитни подробности за емблематични за Франция храни и напитки като кроасани, френски сирена, рататуй, шампанско и др. Запознаха се с живота на император Наполеон Бонапарт и мускетарите, научиха защо галският петел е неофициален символ на Франция, коя голяма река разполовява Париж. Поговориха и за най-известния френски автор на детски приказки Шарл Перо. Две от децата споделиха пред останалите личните си впечатления от посещението си в столицата на Франция Париж.

 

По време на заниманието малчуганите участваха в интересна викторина. Всяко дете трябваше да си изтегли думичка, посветена на Франция, и да обясни със свои думи какво означава тя. В друга игра, този път с по 4 думи, пак свързани с Франция и нейната история, децата трябваше да съставят изречения. В специални цветни книжки пък попълниха правилно буквите, нужни за изписването на столицата на Франция. Отделиха време и на картата на Европа, намираха най-известните френски градове и научиха кои са съседните държави на Франция.

 

След края на сериозните занимания, за малките палавници имаше приятна изненада – лека закуска с френски кроасани и плодов чай, както и интересен френски анимационен филм. Децата се снимаха и пред голяма фотография на Айфеловата кула, поставена в коридора на Информационен център „Европа Директно Сливен”.

 

Европа Директно Сливен

тел. (044) 622 141, (044) 411 832

E-mail: europedirectsliven@gmail.com; www.europedirect-sliven.eu

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев