Община Сливен

Предстои газифицирането на община Твърдица, реши Общинският съвет

------------------------------------
03.07.2017 / 12:07

На свое редовно заседание от 26 юни Общинският съвет-Твърдица прие три изключително важни за бъдещето на Твърдица решения във връзка с осъществяване на инвестиционно намерение за реализиране на обект „Газоснабдяване на Община Твърдица” от „СИТИГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕАД – София.

Едното решение е за „учредяване на право на прокарване и сервитут на частта от газопровод, преминаващ през поземлен имот, публична общинска собственост”, другото е за издаване на разрешение за „изработване на ПУП-парцеларен план и одобрение на задание за този обект”.

И третото решение е за „изработване на План схема за газификация към ПУП на Твърдица, подобект „Газоразпределителна мрежа на Твърдица”.

Преди около пет години ръководството на Общината започна стъпка по стъпка осъществяването на тази своя идея- газифицирането на града и част от селищата й. Общината ни беше разпределена в един район, писаха се писма до ДКЕВР с молба да ни прехвърлят към район „Тракия”, към друг доставчик, защото газта е през Гурково и за нас е по-близо.

В резултат на усилията на общинската администрация, на съфинансирането на наш съгражданин инж. Петко Петков, нещата вече са факт! В контактите, връзките, всичко да се случи точно по този начин, има принос и друг наш съгражданин Петьо Стайков. Газифицирането на Твърдица е важно. Малко са градовете с мащабите на нашия град, които ще имат тази възможност. Важно е за бизнеса, но и гражданите ще могат да ползват тази услуга. Относно сроковете за реализация – ще се случи в следващите 2-3 месеца. Първият, главен клиент, който ще ползва газта е „Аглика трейд”.

Начинът на изграждането включва съфинансиране от фирмите, които ще ползват услугата. С времето ще се изплаща с доставката на газ. Извървяхме бавно и трудно 5-годишния път, но постигнатото ще е определящо за икономиката, за бъдещи инвеститори и т.н – каза кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов .

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев