Община Сливен

Медици от МБАЛ благодарят на колеги за спасяването на бременна жена. Кръводарител от Сливен - с награда

------------------------------------
29.06.2017 / 21:13

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен изказва голямата си благодарност към екипите, които участваха в спасяването на живота на 34-годишната бременна жена, която пострада при катастрофа на 27 юни, за положените грижи за нея и новороденото й дете. Жената претърпя тежка 10-часова операция и секцио. Благодарности за самоотвержената работа, отговорно отношение и адекватна намеса на всички специалисти. Колеги, показахте висок професионализъм, екипност и човещина!

Благодарим на:

Отделението по акушерство и гинекология:

Д-р Таня Пашева, д-р Иван Димов, акушер Светла Мечкова, санитар Ваня Иванова.

Отделение по неонатология:

Д-р Невена Стефанова, медицинска сестра Веска Дечева

Отделение по хирургия

Д-р Иван Терзиев, д-р Георги Димитров

Отделение по ортопедия

Д-р Хрисант Хрисантов, Д-р Сотиров, д-р Савов, д-р Турсонлийска, д-р Александров, медицинските сестри Бодурова и Тодорова, санитар – Денка Иванова

Отделение по реанимация

Д-р Весела Колева, д-р Димитър Боянов, д-р Трифон Великов, д-р Христо Василев, д-р Стоян Митков и медицинските сестри Ивелина Костова, Божидара Стефанова, Стефка Атанасова и Нели Зовиян.

Екип от болница „Тракия”-Стара Загора

Доц. Петков, д-р Елкин и медицинска сестра Цонка Тодорова

 

 

На 29 и 30 юни в София, под патронажа на Министъра на здравеопазването, се провежда 57-ма Национална конференция по трансфузионна хематология . На нея ще бъде направен отчет за дейността на всички отделения и центрове по Трансфузионна Хематология. Ще се приеме програма за развитие на трансфузионната система в България и ще се обсъдят някои промени в Еропейските директиви. Ще бъдат наградени кръводарители и организации. За поредна година сред тях има представител на Сливен – Георги Маврудчиев, на 38 години.

 

Логото на тазгодишния Световен ден на Кръводарителя е „Не чакай да дойде бедствието! Какво можеш да направиш? Дари кръв! Дари сега! Дарявай често!”. Този призив е нужен, защото здравето и живота на много хора са засегнати от извънредни ситуации всяка година. Спешността увеличава търсенето и прави доставката на кръвни продукти предизвикателна и сложна.

 

Всеки ден близо 500 души в България имат нужда от кръв. За 2016г. броят на кръводарителите в цялата страна е 165 000. От тях в Отделението по Трансфузионна Хематология на МБАЛ”Д-р Иван Селимински”АД са дарили 3565 души. Адекватното снабдяване с безопасна кръв може да бъде осигурено чрез доброволно и безвъзмездно даряване. Статистиката сочи, че 30 процента в България са доброволните кръводарители, а 70 процента са родовите. Промяна може да има при ангажиране на цялото общество и най-вече чрез осъзнаване на необходимостта от кръводаряване.

Благодарим на всички ,които се чувстват съпричастни !

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев