Община Сливен

Председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев: Дейността на кожния диспансер не се подлага под съмнение

------------------------------------
28.06.2017 / 15:33

"Никога и по никакъв повод не е ставало въпрос дейността на Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен да бъде подлагана под съмнение. Такива разговори не са водени и няма да бъдат водени".

Това заяви пред журналисти председателят на Общинския съвет Димитър Митев на редовната пресконференция преди предстоящата сесия на местния парламент. Той съобщи, че по темата е водена дискусия в Постоянната комисия по здравеопазване, социална и жилищна политика.

В срещата са участвали и изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров, и управителят на кожния диспансер д-р Мая Миланова. На нея е била обсъждана съдбата на търговското дружество.

"Има няколко варианта за съдбата на диспансера. Първият вариант е общината да пълни една бездънна каца и да плаща постоянно издръжката на търговското дружество. Другият вариант е, както позволява законът, то да мине като отделение към многопрофилната болница, като се запази абсолютно всичко. Болният пациент, който е ходил да се лекува в кожния диспансер, ще го прави отново на същото място, но вече в кожно отделение на многопрофилната болница.

Третият вариант, който е най-лош, е да не се прави нищо, дружеството да се декапитализира и да се закрие, както е станало на много места в страната. Ние не искаме и няма да допуснем това да се случи и в Сливен.

Нито Общинският съвет, нито кметът Стефан Радев под някаква форма, са дебатирали да бъде закрита дейността на общинското предприятие", бе категоричен Димитър Митев. Кой вариант е по-добър ще се дебатира през следващия месец и трябва да се вземе решение, каза той и уточни, че на предстоящата сесия ще се гласува предложение за удължаване на договора на управителя на общинското предприятие заради изтичане на стария.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев