Община Сливен

Стефан Радев: Решението за кожния диспансер е запазване на дейността му и преминаване към областната болница

------------------------------------
28.06.2017 / 09:11

Най-доброто решение за Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен е запазване на дейността и преминаване към областната болница. Това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти. Той информира, че се водят разговори с директора на болницата за търсене на начин за ускоряване на процедурата. Информиран е и министърът на здравеопазването.

 

„Това за мен продължава да бъде възможно най-доброто решение за жителите на общината. Дейността трябва да се запази. Връщам се на тезата си от преди една година - ние сме на път да загубим тази дейност с окончателното фалиране на общинското дружество“, каза кметът.

 

Той припомни, че в началото на годината с решение на Общинския съвет на центъра са отпуснати 10 000 лева заем заради мнението, че с тези пари проблемите ще се решат. Към момента с ново писмо от Центъра информират, че ако Oбщинският съвет не отпусне нов заем от 37 хиляди лева, ще бъдат принудени да затворят от 1 юли.

 

Кметът се надява Oбщинският съвет да приеме предложението за преминаване на дейността към болницата, защото другият вариант е фалит, загуба на дейността и сградата.

 

„За съжаление, за една година се приближаваме към този негативен сценарий. Надявам се този път да има повече подкрепа от страна на общинските съветници“, допълни кметът.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев