Община Сливен

Скандал в Свищов: Радев и екипът му не допуснаха депутати и държавници до честванията

------------------------------------
27.06.2017 / 21:17

Скандал, предизвикан от протокола на президента Румен Радев помрачи честванията на 140-годишнината от освобождението на Свищов от турско робство и противопостави обществеността в дунавския град.

 

На знаковата среща в кметството не бяха допуснати народни представители, сред които и председателят на най-голямата парламентарна група – Цветан Цветанов на ГЕРБ, областният управител проф. Попова, зам.-областният управител инж. Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на общините Даниел Панов, кмет на Велико Търново. Това научи Faktor.bg от свои източници в крайдунавския град. Информацията бе потвърдена и от председателя на Общинския съвет в Свищов Кристиян Кирилов.

 

"Останахме изненадани", заяви Кирилов и обясни, че на "закритата" среща са били обсъждани проблеми на община Свищов, като пътна инфраструктура, болнични заведения и др., които са именно от компетенцията на народните представители и изпълнителната власт.

 

От протока на държавния глава не са дали каква е причината да бъдат дискриминирани депутати, държавници и общественици.

 

Пред Faktor.bg политикът от ГЕРБ Цветан Цветанов бе лаконичен: „Тук сме, за да почетем една велика дата – 140-годишнината от освобождението на Свищов. Не искаме да помрачаваме този важен празник. Той е исторически за България и памет за Свищов. Не желая да коментирам поведението на екипа на президента. Ние сме тук, за да бъдем с хората на Свищов и да им засвидетелстваме нашето уважение. Да живее България!“, заяви Цветанов.

 

Тържествата в крайдунавския град преминават под патронажа на държавния глава. Но това не му дава право да противопоставя обществеността в Свищов. Скандалното поведение на екипа на Радев най-вероятно е заради поисканата от ГЕРБ анкетна комисия, във връзка със закупуването на нови изтребители. Но въпреки това поведението на президента е неуместно и обидно за всеки български гражданин и патриот и особено недопустимо в дни на национални празници.

 

Да не забравяме, че именно Свищов бе една от целите на руската хибридна война, подкрепяна от български рубладжии – там да бъде издигнат паметник на цар Освободител, а за тържествата лично да пристигне руския президент Владимир Путин. Благодарение на родолюбивата позиция на хиляди граждани тази пропагандна акция бе предотвратена.

"Фактор"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев