Община Сливен

Обезвредиха снаряд, паднал в землището на село Глушник

------------------------------------
26.06.2017 / 09:23

Сапьори от бившата танкова бригада, сега Център за подготовка на специалисти в Сливен, са били изпратени в сливенското с. Глушник, за да обезвредят паднал снаряд – съобщиха жители на селото. На 23 юни по обяд населението е било предупредено, че при обезвреждането е възможно да се чуе силен взрив. Кметът на Глушник Димитър Петков потвърди информацията. „В крайна сметка взрив нямаше. Казаха, че още при падането се е саморазрушил. Какъв е бил снарядът, нямаме информация” – допълни Петков. В селото предполагат, че е паднал учебно-тренировъчен боеприпас от близкия полигон „Ново село”.

 

Сигнал подал преди петнайсетина дни местен козар. На 1,5-2 км от селото той забелязал, че има разрушения по скалиста канара. За случая е била информирана Военна полиция, която е извършила проверка на място. След това е била изпратена и сапьорската група. Институциите са били уведомени, официална информация за случая няма.

 

Военният полигон „Ново село” се намира на 10-15 км разстояние по въздух от Глушник. Съоръжението се използва съвместно за обучение на американски и български военни. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев