Община Сливен

Коста Каранашев откри " Живият огън на традициите":Община Котел е добър етнически модел за България

............
25.06.2017 / 11:31

Община Котел е добър етнически модел за България. Това заяви при откриването на второто издание на фолклорния фестивал "Живият огън на традициите" кметът на Котел Коста Каранашев. „Именно тези четири етноса живеят в общината в пълно разбирателство и са пример за взаимна толерантност”, добави Каранашев.

Тази година фестивалът се провежда под надслов „Символ и Ритуал“. Много музика, танци, вкусни гозби, демонстрации на занаяти, бит и култура очакват всички присъстващи на събитието. Вторият ден на фестивала включва още презентация на елементи от традиционното облекло на българите и тяхната съвременна интерпретация, концерт на Ансамбъл „Пирин“, Нина Николина и Калин Вельов.

Интерпретиране на ритуали „Нестинарство“ и “ „Русалийски обред – Калуш”. Празникът ще завърши на 25 юни, неделя с концертни изяви на певчески и танцови формации, образователно – познавателни и развлекателни занимания за деца и конкурс детски рисунки.

На откриването на фестивала присъстваха зам.председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, Валери Симеонов- заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика, народните представители Десислава Танева, Галя Захариева, Петър Петров, областния управител на Сливен Чавдар Божурски и зам. областния Димитринка Петкова, кметове на общините Сливен, Омуртаг и Търговище, граждани и гости от страната и чужбина./"Дарик"

Още снимки от новината

............

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев