Община Сливен

Зам.-областният управител Димитринка Петкова участва в конференция за деинституционализацията на деца

------------------------------------
23.06.2017 / 14:30

На 23.06.2017 г. заместник областният управител Димитринка Петкова участва в Национална конференция „Кураж, почтеност и професионализъм в турбулентни времена“ в София. Тя беше организирана от „Надежда и домове за децата – клон България“ и беше посветена на стабилните и устойчиви модели в сферата на деинституционализацията на деца от 0-3 г.

 

Конференцията беше разделена на три основни панела. В рамките на два от панелите беше представен опитът, развитието и успешните методи, които координаторите на организацията от Южна и Северна България използват, за да създадат устойчива и благоприятна среда, въпреки променливите политически времена. Третият панел беше отреден на децата. Те на практика демонстрираха какво означава истинско детско участие.

 

От 2011 г., „Надежда и домове за децата – клон България“ активно се занимава с процеса по деинституционализация на деца от 0-3 г. в България. Мисията на организацията е да бъде катализатор за премахване на институционалната грижа за деца чрез: провеждането на активна политика по превенция на изоставянето и недопускане настаняването на бебета в специализирани институции, чрез оказването на подкрепа на биологични семейства при реинтеграция на деца от институции и чрез прилагането на системен подход при семейните политики, с цел гарантиране на устойчивост на резултатите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев