Община Сливен

Община Сливен организира открита трудова борса на 28, 29 и 30 юни

------------------------------------
23.06.2017 / 12:50

Открита трудова борса ще се състои на 28, 29 и 30 юни на площада пред сградата на Община Сливен. Всеки жител на общината, който си търси работа, е поканен да посети събитието. Подобен форум се провежда за първи път в града. Той се организира по инициатива на кмета Стефан Радев след проведени срещи с представители на бизнеса в Сливен, на които бяха обсъдени затрудненията пред фирмите в процеса на осъществяване на тяхната дейност. Липсата на кадри беше идентифицирана като основен проблем за работодателите в градa. Затова ръководството на Общината обединява усилията си с бизнеса в опит за откриване на пресечната точка между търсещите и предлагащите работа.

Тридневният форум е част от активната дейност на общинското ръководство за подобряване условията за работа в Сливен и задържане на кадрите в града. Откритата трудова борса ще даде възможност на работодателите да представят своята дейност в детайли, да направят директен контакт с търсещите работа и да приемат кандидатури на място. В нея ще участват 21 фирми с различен предмет на дейност.

Събитието се организира съвместно с Дирекция бюро по труда – Сливен. Предвижда се по време на трудовата борса, на която работодателите ще представят своята дейност, паралелно да се провеждат индивидуални срещи с граждани, кратки обучителни семинари, които да им помогнат да намерят своето работно място.

Участието във форума е безплатно.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев