Община Сливен

Христо Марков: За рождения ден на Симеон и кои бяха гостите на празника му

------------------------------------
22.06.2017 / 09:56

И като гледах репортажите от празника на Симеон ми светна откъде произлиза тази царска власт. И ще го кажа направо: Властта на Симеон Втори идва само и единствено от Държавна сигурност и Българската комунистическа партия!

Прочутите юпита и далавераджиите, въртящи се около него са техни производни. Погледнете гостите на запомнящия се рожден ден – ¾ са слуги на ДС или на БКП. Ще ми се да ги изброя/доколкото успях да ги видя в репортажите/.

Видните представители на Държавна сигурност – офицери и разкрити от Комисията по досиетата като агенти, чувствено уважили Царя са: Георги Първанов/Гоце/, Иво Хаджимишев, Бриго Аспарухов/унищожил делото „Румянцев” /Атанас Тилев/, Петър Манджуков /досие в четири-пет тома доноси/, Жорж Ганчев, Лютви Местан, Владимир Каролев, Тома Томов, Максим Бехар, Кирчо Киров, Петко Сертов, Тошо Тошев – все под крилото на всемогъщата ДС. И да прибавим комунистите: Сергей Станишев /посрещнат с горещи целувки/, Корнелия Нинова, Михаил Миков, Петър Мутафчиев, Елена Поптодорова/осветена като крадла от европейските летища/, Янаки Стоилов, Кирил Добрев, Румен Петков, Пламен Орешарски, Меглена Плугчиева, Мая Манолова, Ангел Найденов и още кой ли не, изпуснат от телевизионните камери.

Като фриволно допълнение тук са дейците на НДСВ, което си е същото като предходните две групи: Милен Велчев, Николай Василев, Лидия Шулева, Даниел Вълчев, Лучано… Или журналистите като се започне от Мадам В /Валерия Велева/, та се свърши с Велислава Дърева. Е, имаше и хора от Герб: Лиляна Павлова, Екатерина Захариева и търсещия нов покровител „главен мултак” Вежди Рашидов, останалите са просто като украшение на сбирщината: Поли Карастоянова, Цветелин Кънчев, Мустафа Карадайъ, Зинаида Златанова.

Очаквано и в стила на домакина рехаво бе присъствието на „сини” политици: Петър Стоянов, Евгений Михайлов и Стефан Софиянски и май – толкова. Даже Гърневски с белия латиноамерикански костюм го нямаше. Стига им. Изброих поне част от цялата тази кавалкада, за да ги знаем, защото те са вече принадлежащи към „елита”. Поне на мен ми бе странно, че не видях нито един от онези 101 интелектуалци, които през 1995 год. подписаха онова писмо, с което канеха Царя да се завърне в България. То въобще май нямаше интелектуалци, ако не броим Деси Тенекеджиева, Ники Кънчев и Коцето-Калки, няма и как да е след като Симеон турна онази видинска хетера Нина Чилова за министър на културата, която въобще не правеше разлика между Златю Бояджиев и Панчо Владигеров.

На величавото събитие аз поне не видях нито един истински монархист/като изключим Маргарит Мицев, който целуваше Рашидов/, но тъжното бе, че не съзрях поне един легионер, ратник или бранник или негов наследник, все хора, които живееха със спомените от царските времена, не видях и нито един репресиран, а те все пак са част от това общество. Гостите царски бяха хора около всеки един от тях през годините се е вихрил някакъв скандал – най-често корупционен: яхтения скандал, италиянските роднини /Пиер Паоло Черани/, замяната на брейди облигациите, менажирането на „Булгартабак”, продажбата на честотите, рилските гори, АЕЦ или откъдето и да погледнеш – снимка на мафиотския преход. Просто манифестация на селяндурщината, цървулите станаха царедворци, но влязоха в престижната БГ-първенющина.

И няма начин да не се запитаме защо и като как нашего общество само за някакви си 27 години произвежда толкова грубост, толкова физическо и езиково насилие, дори расизъм, които вървят ръка за ръка. Корените на този феномен са дълбоки и безспорно комунизмът изигра ключова роля в модерната ни история. Социалният обрат, предизвикан от комунизма, доведе до пълна промяна в мисловните нагласи: преди всичко в България се роди страшна класова омраза, унищожи се тънкият цивилизационен слой.

На власт продължиха да идват необразовани и не цивилизовани хора , а българският народ бе обръгнал вече на такива. А днес техните наследници се ползват най-нагло от цялото завоевание на хората от площадите на 1989 год. Те превърнаха посткомунистическия живот в трамплин за себе си, а за ония на площадите, според тях, просто няма място. Всеки ден малка шайка от хора, служещи си с клевета или просто с тояга, прогонват от дебата за бъдещето цивилизационните хора,желаещи да ползват свободата. В България на власт са гостите на Симеон Втори, тези които дават мило и драго да засвидетелстват почтителността си към първенеца на своето благополучие. (Със съкращения от „Фактор”)

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев