Община Сливен

На 21 юни в залата на туристически център "Сините камъни" ще бъде представен филма на УНИЦЕФ "Началото на живота"

------------------------------------
20.06.2017 / 09:32

Скъпи родители и специалисти по ранно детско развитие, заповядайте на представянето на филма на УНИЦЕФ – “Началото на живота" на 21.06.2017г. (Сряда) от 17:30 ч. в залата на Природозащитен туристически център "Сините камъни" - Сливен, на адрес гр.Сливен бул. Цар Симеон №1Б

 

„Началото на живота” е новаторски документален филм, който изследва как средата в ранното детство влияе върху когнитивното, социалното, емоционалното развитие на детето. 90-минутната продукция е създадена в отговор на напредъка в областта на неврологията, който разкрива решаващата роля на първите години от живота на детето и влиянието им върху възможностите за постигане на бъдещи успехи.

 

Филмът, заснет в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и Съединените щати, документира първите години от живота на децата и техните семейства и включва интервюта с водещи специалисти в областта на ранното детско развитие. Семействата, участващи във филма са с различна културна, етническа и социална принадлежност. Сред тях са, както супермоделът Жизел Бюндхен и носителят на Нобелова награда за икономика Джеймс Хекман, така и момиче на име Фула, което само се грижи за своите братя и сестри в Индия.

 

Отпускът по майчинство, ролята на бащата, съвместното родителство, бедността, детските права, насилието и неглижирането са сред темите, които се засягат във филма, осигурявайки уникална база за по-добро разбиране на ранното детско развитие.

 

Вход свободен!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев