Община Сливен

Иде ли война? От Москва обявиха, че самолетите на САЩ в Сирия вече са въздушни цели!

------------------------------------
19.06.2017 / 16:03

Руските военни ще съпровождат като въздушни цели в Сирия всички въздушни обекти на международната коалиция, включително самолети и безпилотни апарати, които са засечени западно от река Ефрат. Това съобщиха в понеделник от Министерството на отбраната в Москва, след като бе свален сирийски изтребител, предава информационната агенция Интерфакс.

„В районите на изпълнение на бойни задачи на руската авиация в небето над Сирия всеки въздушен обект, включително самолети и безпилотни апарати на международната коалиция, засечени западно от река Ефрат, ще бъдат подлагани на съпровождане от страна на руските наземни и въздушни средства за противовъздушна отбрана в качество на въздушни цели“, се казва в разпространеното от военното ведомство в Москва съобщение.

Министерството на отбраната на Руската федерация обяви също и прекратяването на сътрудничеството с Пентагона за Сирия, след като стана ясно, че американски изтребител е свалил самолет на режима в Дамаск.

„От 19 юни Министерството на отбраната на РФ прекратява сътрудничеството с американската страна в рамките на Меморандума за предотвратяване на инциденти и гарантиране на сигурността на полетите в хода на операции в Сирия“, се казва още в текста.

Военните на Москва настояха също за „щателно разследване (на инцидента) от американското командване с представяне на резултатите от него и предприетите мерки“. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев