Община Сливен

Заместник областният управител на Сливен Димитринка Петкова приветства участниците в курс по творческо писане

------------------------------------
19.06.2017 / 16:01

На 18.06.2017 г. заместник областният управител Димитринка Петкова участва в заключителния етап на курса по творческо писане с Валентина Радинска, организиран от преподавателя по български език и литература Дочка Петрова.

 

Проектът по творческо писане стартира през 2014 г. в ПХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен с цел подпомагане на талантливи млади творци. Ръководител е сливенската поетеса Валентина Радинска - носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ за 2014 г. Курсът се проведе в три модула през учебната година и бързо стана популярен. Участие в него взеха ученици от сливенските училища на възраст от 4-ти до 12-ти клас.

 

С обич, такт и професионализъм Радинска общува с децата, които не само се срещат, четат, слушат и обменят мнения, но се запознават с творчеството на млади, получили признание, поети като Мартин Спасов и Ана Лазарова.

 

Заместник областният управител Петкова изрази своето задоволство от провеждането на тази инициатива на ПХГ „Дамян Дамянов“ и пожела упоритост и последователност на бъдещите сливенски писатели. „Плисна дъжд“ беше предизвикателството, отправено от нея към учениците, по които те писаха стихотворения.

 

В рамките на последния модул Виолета Калайджиева – поетеса и читалищен деятел, представи участието и впечатленията си от международен курс по творческо писане в Брунате, Италия, където изключително силно е било присъствието на тамошното българско училище.

 

Всички участници получиха грамоти за успешно завършен курс по творческо писане.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев