Община Сливен

12-годишно дете от Селиминово с детска церебрална парализа се нуждае от подкрепа. Помогнете!

------------------------------------
19.06.2017 / 15:41

Пепи, усмихнатото момиченце от снимката, е диагностицирана с детска церебрална парализа, а през последните две години е с усложнение и получава симптоматични епилептични пристъпи.

За Пепи се грижи нейната майка, като участта им никак не е лека. Пепи е от многодетно семейство, ни пишат хората от инициативния комитет, които са се заели да й помагат.

Бащата е починал преди седем години, и сега майка й Мария се грижи за нея и другите 2 деца (на 10 и 16 години). Пепи мечтае да бъде също като другите деца, които са здрави, за да може да кара колело, да бяга с приятелите си и да ходи на училище.

За да проходи са й нужни общо 5 операции за отпускане на сухожилията на краката, като една вече е направена, но поради липса на финансова възможност семейството не може да си позволи направата на останалите четири операции. Пътните, престоят и консумативите за операциите струват около 350 лв. за всяка операция. Общата сума, която е нужна е 1400 лв.

За някои малко, за други толкова МНОГО!

Семейството на Пепи е в невъзможност да отдели тези пари. Абсурдно е, че в момента нейната майка дори не получава помощ, затова че се грижи за детето си, а не може да започне работа.

Лекуващият лекар на Пепи дава надежда, че с отпускането на сухожилията детето ще проходи и ще може да се обслужва само. Шансовете й са големи, тъй като поне тук съдбата е благосклонна и Пепи не е напълно засегната от тежката церебрална парализа.

Майката е потърсила помощ от държавата, но й отказана такава, точно затова сега се обръщаме към вас за подкрепа и помощ, пишат от инициативния комитет.

Тази лъчезарна усмивка моли само за едно - да ходи, за да може да играе и да кара колело!

БЛАГОДАРИМ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 

Банкова сметка:

 

Юробанк България АД

 

IBAN: BG09BPBI79361098606601

 

Титуляр: Мария Шинева

"Tоп новини"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев