Община Сливен

Баща измисли начин да предпази децата си в интернет. 50 педофили месечно засичат ГДБОП

------------------------------------
17.06.2017 / 10:45

Лятната ваканция за повечето ученици вече настъпи. Дали знаем обаче какво правят децата ни в интернет през дългите летни дни, докато сме на работа, до магазина или просто в съседната стая? Защо е важно да бъдат държани под око онлайн? Тези въпроси провокираха един баща на две деца да създаде първото приложение изцяло на български език, което защитава малките потребители в мрежата, разказва NOVA.

Педофили ловуват и в на пръв поглед безобидни сайтове като Jivotno.com за деца и техните домашни любимци. Битката на антимафиотите с любителите на детско порно в мрежата е ежедневна.

Деян Благоев, който е баща на две деца и не по случайност програмист, създава заедно със свои приятели приложение, което защитава не само неговите деца. То е изцяло на български и напълно безплатно.

„Идеята на приложението не е да ограничаваме правата на децата, а преди това да си поговорим с тях, да им обясним и това да е средство да сме сигурни, че това, което сме говорили, се случва”, казва Деян.

 

В лапите на хора с лоши намерения може да попадне всяко дете само след няколко клика. Законът е строг, но невинаги. Заради чистото съдебно минало в повечето случаи извършителите се отървават с условни присъди от 1 до 3 години. У нас не съществува регистър на осъдените педофили. Не се знае колко от тях са в затвора и колко - на свобода.

От Великобритания антимафиотите получават сигнали за педофили, дошли у нас, за да търсят малолетни, най-вече в гетата. Съвсем наскоро беше задържан най-старият педофил на планетата - на 92 години, арестуван за сексуална злоупотреба с 11-годишно момиче.

 

Според информация по 50 педофила месечно засичат от ГДБОП. Само преди дни в София е задържан интернет педофил, прокуратурата му повдига два обвинения и го пуска на свобода. Тези хора може би са там, в мрежата. Точно затова трябват мерки и контрол.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев