Община Сливен

ДЮФА „Загорчета” завърши края на учебната година с тържествен концерт

------------------------------------
16.06.2017 / 15:40

С грандиозен концерт-спектакъл една от любимите новозагорски формации ДЮФА „Загорчета” отбеляза края на учебната година. На 15 юни театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков 1870” се изпълни с техни почитатели, любители на хубавата българска музика и народни ритми.

Със своето изумителни танци, пищни костюми и неизчерпаема енергия, формацията определено е един от фаворитите на новозагорската публика. Създадена преди повече от 30 години, ДЮФА „Загорчета” е сред най-важните културни символи на Нова Загора.

Богатият им опит в съчетание с творческия порив на хореографа им Енчо Енчев е в основата на успешното представяне на българското фолклорно наследство като симбиоза между традиции, настояще и бъдеще.

Новите идеи и решения по отношение на композиция, хореографски текст, осветление, ефекти и костюм са предпоставка за създаването на една много качествена и естетически издържана продукция. И този път младите таньори показаха класа, творчески дух и заряд и оставиха без дъх своите почитатели.

Богата палитра от различни танци и ритми, поднесени с нужната артистичност и енергия, достигна до всяко сърце и задоволи всеки вкус и желание. В знак на благодарност за неповторимите емоции новозагорци дариха танцьорите и техния хореограф Енчо Енчев с нестихващи аплодисменти и отрупаха сцената с цветя.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев