Община Сливен

Приключиха възстановителните дейности в пострадалите от пороя села - Гавраилово и Селиминово

------------------------------------
15.06.2017 / 20:13

Приключиха в срок възложените спасителни и аварийно-възстановителни работи в две от населените места в общината - Гавраилово и Селиминово, в изпълнение на заповедта на кмета на общината. След падналия в късния следобед на 2 юни краткотраен пороен дъжд в количества над 70 л/кв. м., бяха нанесени щети върху общинската инфраструктура – улици, водостоци, отводнителни съоръжения и други и на частите имоти, най-вече тези, намиращи се в близост до деретата, където бяха наводнени приземни етажи и частично увредени имущества. Необходимите отводнителни мероприятия се изпълниха от силите на пожарната в Сливен и с доброволен труд от жителите на селата.

 

Водостоците са почистени от пренесения инертен материал. Възстановена е изцяло проводимостта на над 2 км речни легла на преминаващите през двете села дерета.

 

Пред приключване са възложените дейности в най-пострадалото село – Струпец. Двете дерета са почистени и е възстановена тяхната проводимост в критичните участъци, заедно с разрушените укрепителни и предпазни диги. Извършват се спасителни и възстановителни работи на улиците, чиято проходимост и достъп до имотите беше нарушена. Изнесени са парчетата от разрушената асфалтова настилка, попълнени и уплътнени са образувалите се големи дупки. След стабилизацията ще бъдат извършени асфалтови работи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев