Община Сливен

Заместник-кметът Пепа Чиликова откри специализирано обучение на тема „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик”

------------------------------------
14.06.2017 / 14:52

В Сливен се проведе специализирано надграждащо обучение за педагогически съветници, психолози и медиатори от Област Сливен, на тема „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик”, с лектор гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева, преподавател в Педагогически факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, дългогодишен управител (2007 г. – 2015 г.) на Кризисен център за деца, жертва на трафик или пострадали от насилие, с. Балван, община Велико Търново. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).

Обучението бе открито от г-жа Пепа Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху това, че децата са най-уязвимата социална група и най-честите жертви на насилие и експлоатация. Именно поради тази причина се организира обучението „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик” с цел повишаване квалификацията на педагогическите специалисти, във връзка с идентифицирането на деца в риск и деца жертви на трафик.

В рамките на обучението гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева запозна участниците с показателите за идентификация, чрез казуси, ролеви игри и работа в малки групи по действителни случаи. В отделни сесии се разгледа социалната закрила и подкрепа на деца – жертви на трафик и насилие, подобряването на координацията, сътрудничеството и междуинституционално взаимодействие, както и засилване на превенцията.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение, връчен от г-жа Пепа Чиликова – председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен.

Партньори в инициативата бяха Регионално управление на образованието (РУО), гр. Сливен и Областен информационен център (ОИЦ), гр. Сливен.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев