Община Сливен

АВиК прие отчетния доклад на „ВиК Сливен“ ООД за 2016 г.

------------------------------------
13.06.2017 / 17:44

На 13.06.2017 г. се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Сливен /АВиК/ под председателството на областния управител Чавдар Божурски. Участваха с право на глас: за община Сливен Стефан Радев – кмет, за община Твърдица Атанас Атанасов – кмет, за община Нова Загора Маргарит Тодоров – заместник-кмет и за община Котел Шериф Куванджъ – заместник-кмет. Присъстваха още Севдалин Рашев – управител на ВиК–Сливен ООД, и експерти от АВиК.

 

Основна тема на заседанието беше обсъждането и приемането Отчетния доклад за дейността на ВиК оператора за 2016 г., който беше приет за сведение. Докладът е достъпен на страницата на Областна администрация Сливен, в раздел „Асоциация по ВиК“. В доклада са предоставени данни за отчетените и водни количества и загубите, вкл. анализ на компонентите на загубите на вода, предприетите дейности за намаляването им, описани са основните обекти от ВиК-системата, постъпилите жалби, мерките, предприети за подобряване работата с потребители, и др. Направен е анализ на авариите, както и на качеството на водата за питейно-битови цели.

 

По време на дискусията представителите на общините повдигнаха въпроса, че не само докладът, но и планът за инвестиции за 2017 г. е конструиран по позиции, а не по общини. Управителят на ВиК-Сливен пое ангажимент до края на седмицата да предостави разбивка по общини. Друг дискусионен въпрос беше свързан с липсата на единна методика относно изчисляването на амортизационните разходи на активите – общинска собственост на територията на областта, което затруднява работата на общините.

 

По време на заседанието стана ясно още, че утре предстои среща в столицата, за да се направи преглед на напредъка по изготвянето на „Регионални прединвестиционни проучвания /РПИП/ за обособени територии, обслужвани от ВиК операторите в Бургас, Сливен и Шумен“ за агломерации с над 10 000 еквивалент жители. Те трябва да бъдат изготвени до края на тази година.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев