Община Сливен

Чавдар Божурски: 64 са договорите по Националната програма за саниране в област Сливен

------------------------------------
13.06.2017 / 09:15

64 са сключените договори за целево финансиране по Националната програма за саниране в област Сливен. В община Сливен те са 51, 11 са в община Нова Загора и 2 в община Твърдица. Всички са сключени до началото на 2016. Тъй като обновяването на сградите не е приключило, бюджетната прогноза за тези 64 договора е приблизително 73,5 млн. лв, съобщи областния управител Чавдар Божурски.

 

Божурски каза още, че през 2016 и 2017 г. е продължило подаването на заявления за интерес и финансова помощ от сдружения на собствениците. След проверка на постъпилите преписки, кметовете на общини са сключили договори с още 40 сдружения на собствениците, които са включени в Регистър на заявените искания за финансиране без да се предлага сключването на договори за целево финансиране.

 

В процеса на работа по програмата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като координатор на програмата, притежаващо правото да издава методически указания, направи редица промени и уточнения по отношение на правилата и процедурите. Такива промени настъпиха например при въведените референтни стойности. Тук задължението на областния управител е да контролира обявените от общините обществени поръчки и сключените с изпълнители договори по отношение на това да не се надхвърлят референтите стойности. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев