Община Сливен

Мажоретен състав „Дора Дякова” се завърна с награди от фестивал... Проведе се клавирен концерт „Празник на младия пианист”

------------------------------------
12.06.2017 / 08:04

Новозагорският мажоретен състав „Дора Дякова” се завърна с няколко награди от Седмото издание на фестивала за мажоретни състави в гр. Пазарджик „Слънчева Бесапара”.

В него взеха участие повече от 500 мажоретки от 14 града в четири възрастови категории. В сериозна конкуренция с още 18 мажоретни състава, сред които и много сериозни съперници с утвърдени имена, нашите момичета успяха да спечелят две трети места в трета възрастова група в категориите: Марш-парад 100 метра с батон и 100 метра с пом-пон.

В третата категория: композиция с батон на сцена те се класираха на четвърто място. За своите усилия и показани умения те бяха наградени с диплом, грамота, купи и медали за двете трети места.

 

Клавирен концерт под наслов „Празник на младия пианист” събра в съботния 10 юни ценители на музиката, родители и учители в сградата на ОШИ „Илия Аврамов”. Инициативата, организирана от Новозагорската школа по изкуствата и Старозагорската музикална школа към НЧ „Родина- 1860”, се провежда за втора поредна година, но за първи път в Нова Загора.

Събитието беше уважено от заместник-кмета на Община Нова Загора Светла Стоянова и началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева.

Залата се оказа тясна да събере всички участници в музикалния празник, възпитаници на двете школи, техните родители и граждани. Г-жа Стоянова откри културната проява като пожела на младите таланти да се представят отлично, отдавайки се на завладяващите музикални емоции.

Младите и умели пианисти показаха с много чувство своята дарба и оставиха дълбока емоционална следа у всички присъстващи. Изключително разнообразният репертоар задоволи и най-изтънчените вкусове. Бяха представени произведения от различни епохи и жанрове, както от български така и от западноевропейски композитори. В края на концерта, всеки получи грамота и награди за участие във второто издания на музикалния форум.

Директорът на ОШИ „Илия Аврамов” Андония Спасова сподели, че инициативата е много полезна като обмяна на опит не само между възпитаниците на двете школи, но и между техните учители.” Това е една отлична възможност за тези от нашите таланти, които още не са били на сцена - един истински празник, без напрежение, без конкуренция, в който децата свирят с плам, увличайки ни във вълшебния свят на музиката. Надяваме се догодина да привлечем участници и от други музикални школи.” – каза още тя.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев