Община Сливен

Глоби от 1000 до 2000 лева при акция "Акцизи" в Сливенско

.....
09.06.2017 / 14:47

През последните три дни на територията е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на контрабандни акцизни стоки. В хода на предприетите действия, на този етап са проверени 329 превозни средства, 537 лица и 8 търговски обекта и складове. Започнато е едно бързо производство, съставени са 5 акта по Закона за акцизите и данъчните складове на физически лица и са образувани 4 преписки. Иззети са 4260 къса цигари без бандерол и 13 килограма небрандиран тютюн.

Предприетите мерки са в изпълнение на заложените от ръководството на МВР приоритети, като усилията на Областната дирекция на МВР в Сливен са насочени към пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия. Наред с масирани и изненадващи проверки на обществени места, търговски обекти, тържища,служителите от структурните звена на ОДМВР-Сливен следят и възможности за продажба в Интернет, доставки на контрабандни акцизни стоки по домовете от куриерски компании. От полицията припомнят, че съгласно чл.123 от Закона за акцизите и данъчните складове, на санкция подлежат и физически лица, потребяващи такива стоки. Санкциите са в размер от 1000 до 2000 лева. В този смисъл при проверките полицейските служители съставят актове за административно нарушение и на физически лица, за които се установи, че употребяват или държат в себе си цигари или тютюн без акцизен бандерол, независимо от количествата.

Операциите по пресичане на този вид престъпна дейност продължават ежедневно на територията на Сливен, Нова Загора, Котел, и Твърдица.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев