Община Сливен

Масов отлив на членове от ВМРО - Сливен заради разнобой в партията. Вижте подробности

------------------------------------
07.06.2017 / 16:08

За това сигнализираха днес на пресконференция подалите оставки от ръководните си постове и за излизане от ВМРО Георги Георгиев, който бе областен председател на воеводите в Сливенско, както и вече бившите членове на ВМРО в Бургас – Тодор Илиев, бил зам.-председател на общинското ръководство, Николай Панев – член на общинския комитет, и Димитър Тончев – бил председател на организацията на ВМРО в Равнец.

 

Като мотив за своето решение четиримата посочиха разминаване на предизборните обещания на своите лидери със след изборните им дела, както и несъобразяване с мнението на членовете и симпатизантите на ВМРО по места по важни въпроси – пенсии, сигурност, граница, включително и за подредбата на кандидатите в листите за народни представители на последните парламентарни избори. Въпреки постигнатия още на президентския вот добър резултат /близо 15 хиляди гласа в Сливенско/, от централата не се вслушали в желанието на местните структури за издигане на Георгиев като кандидат за народен представител от патриотите в Сливенска област на последвалия парламентарен вот и наложили друго име за водач, като разпределили между трите партии областите в страната и по този план Сливен се падал на НФСБ, обясни Георгиев. Той, обаче, подчерта, че не това е причината за напускането му от ВМРО и категорично заяви, че никога не е принуждавал никого от членовете на партията да я напуска. Досега са подадени 325 заявления от Сливен, Котел, част от Нова Загора и Твърдица, но се очакват още оставки, според Георгиев. А в централата дори не били чели предадените им анализи от изборните резултати.

 

Идентична е ситуацията и в Бургас, увери Тодор Илиев. Там се стигнало и до друго - лидер на ВМРО да влезе като общински съветник в групата на ГЕРБ, а членовете на партията разбрали това от разлепените плакати в предизборната кампания.

 

Кметове на населени места, избрани от ВМРО, също напускали партията, увериха бившите вече лидери на воеводите от Сливен и Бургас.

 

Обединените патриоти губят позиции по места заради незаинтересованост на лидерите и това, че не работят в интерес на българските граждани, всичко свърши с влизането им в управлението, коментира днес Тодор Илиев. Той заяви, че ВМРО води политика, която не е насочена към гражданите.

 

Георги Георгиев покани лидерите на ВМРО на среща с членове и симпатизанти на партията в региона, за да се уверят, че тук към момента няма кухи структури и да чуят лично проблемите на хората по места.

 

Ние се опитвахме да изразим мненията и позициите на живеещите в областта многократно, но на централно ниво не искаха да бъдем чути. Затова взехме трудното решение да напуснем ВМРО – защото не можем да обясним на една възрастна жена в някое балканско село как обещаната пенсия от 300 лева стана на …16, коментира още Георгиев решението си. За година и половина лидерът Каракачанов не дойде тук нито веднъж, каза бившият лидер на воеводите в Сливен. "Kанал 6"

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев