Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Защо наистина световни звезди идват в Ямбол, а в Сливен не?

------------------------------------
07.06.2017 / 11:36

„Защо световни звезди идват в Ямбол, а в Сливен не” – под този надслов медийният мърморко Мирослав Велчев обсипа отново общината с тежки упреци по темата, както и другите сливенски медии, които послушно си траели.

Видите ли, в Ямбол пеят Греъм Ботън, Дуги Уайт, Боби Кимбъл и пр., а в Сливен дует „Ритон”, Хилда Казасян и др.

И ослепен от блясъка за звездите в Ямбол любителят на рока намесва в темата... дори светофара на „Бургаско шосе”, появилите се тук там из града змии, дървените бараки от източната страна на кметството и пр. Само преди месец пък опраска стартиралия за пръв път карнавал „Машината на времето” в опит за разчистване на лични сметки с един от експертите, от което ни догнуся. Но ще спрем дотук.

Кой не би желал и в центъра на Сливен да проехтят гласовете на споменатите по-горе звезди? Искаме в града да дойде и „Металика” – споделиха от общината. – Но близо 1 милион лева отиват за Ансъмбъла, Симфоничния оркестър и културния календар. Обществеността пожела те да не бъдат закрити. Повече възможности в тази посока няма”.

Нищо подобно, твърди Велчев. И лъже без да му мигне окото: „Хайде да не се оправдаваме, че няма пари. Пари има...”

Критиците от опозицията се правят на ударени за истинското състояние на финансите на общината. Тя е в най - тежък фалит от всички в страната и дължи десетки милиони на различни фирми заради сключени договори без покритие от бившите кметове Лечков и Кольо Милев. На друго ниво е Ямбол: стабилно управление от два-три мандата насам и завидно финансово състояние. Нестихващите опити проблемите на Сливен да бъдат приписани на сегашния управленски екип са злонамерени и некоректни – твърдят оттам, макар да признават, че не са безгрешни.

Дали случващото се в Ямбол (и доскоро в Каварна) приляга на културно-историческия профил на Сливен, е друг въпрос. Сливналии, особено младите също имат потребност от рокфестивали и други подобни изяви. В този аспект по естествен път възниква въпросът: защо, при положение че общината няма финансови средства, концерти от рода на този в Ямбол не се провеждат на стадиона в Сливен? Любителите на рока няма да имат нищо против да си плащат за тях.

С този въпрос потърсихме отговор от компетентни администратори, но той не бе положителен. Според тях концесионерът Йордан Лечков почти всякога отказва подобно присъствие в наетия от него стадион с различни мотиви.

Макар че, според същите източници, дължи големи суми на общината за концесията, и за други такси и услуги...

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев