Община Сливен

На Свети дух село Загорци отбеляза тържествено своя празник

------------------------------------
06.06.2017 / 09:00

Всяка година Денят на Свети дух е тържествено честван в новозагорското село Загорци. На този ден всички се веселят от душа и сърце, защото веселието е в кръвта на загорчани. А какъв по-хубав повод от Празника на родния край. За този ден трудолюбивите и ентусиазирани жители подготвят богата празнична програма, на която гости бяха председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов и заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, общински съветници и кметове на населени места.

Те бяха приветствани с „Добре дошли” от кмета на селото Тенко Харачерев, който се обърна към всички присъстващи с думите: „Днешният празничен ден е и повод за равносметка, да обърнем поглед към славното ни минало, да се порадваме на постигнатото и с още по-голяма амбиция да начертаем нашите бъдещи цели за развитието на родното ни село." Г-н Харачерев изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора за подкрепата и размаха, с който действат за удовлетворяване надеждите на загорчани.

Поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев поднесе заместник-кметът Ивайло Енев: „Най-сърдечно Ви поздравявам по случай Празника на Вашето село. Пожелавам Ви да бъдете здрави, позитивни, вярващи, креативни и вдъхновени. Нека има само любов в сърцата Ви, хармония в душите Ви, успехи в делата Ви за добруването и просперитета на Вашето родно място." - се казва в него. В засмяната, догаряща в златни цветове, вечер, над мегдана се извиха нежните гласове на даровитите деца от Фолклорна формация „Аеда”, а жизнерадостните, весели ритми и неуморните танцьори от Танцова школа „All steps” накараха сърцата да заиграят и кръвта да закипи. Малки и големи се хванаха на игривото българско хоро – достоен завършек на празничната вечер. Пъстроцветната сияйна заря в помръкналото небе беше последният финален щрих на празничното тържество.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев