Община Сливен

Жителите на новозагорското село Новоселец отбелязаха своя празник

------------------------------------
06.06.2017 / 09:57

На 5 юни празнува новозагорското село Новоселец. Всяка година на тази дата новоселци посрещат свои приятели близки и роднини, завърнали се по родните си места. Още в ранни зори звънът на празничните камбани на храм „Света троица” оглася притихналото село, призовавайки миряните да отправят молитви за здраве и берекет по случай църковния им празник - Свети дух.

Тази година спретнатото бяло селце, сгушено в юнската зеленина имаше двоен повод за празнуване, защото наред с богатата културна програма, посветена на празника, беше официално открит ремонтираният площад в центъра на Новоселец. Новите цветни павета, озеленените градинки с цветни пана, пейките за отдих и новото LED – осветление, не оставят съмнение, че мегданът ще се превърне в любимо място за отдих и забавление на новоселци.

В 20.00ч. кметицата на Новоселец Силвия Александрова посрещна кмета Николай Грозев и неговия екип. Празничното тържество беше уважено и от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева. След песенните поздрави на Певческата група при Пенсионерски клуб „Изгрев”, Детската певческа група при НЧ „Пробуда 1928” и младите таланти Каролина Калчева и Магдалена Вълчева, беше отслужен водосвет по случай обновения площад.

Кметицата Силвия Александрова се обърна към насъбралите се жители и гости с призив да обичат родния си дом, хубавите български традиции и да продължават все така ревностно да защитават името на родното място и с неугасващ устрем да работят за неговото развитие и просперитет.

Своите специални поздрави към присъстващите отправи и кметът Николай Грозев, който изтъкна „Удовлетворен съм от факта, че с общи усилия успяхме да постигнем една по-различна уютна и свежа визия на Вашия площад, защото Вие го заслужавате. Искам да ви уверя, че имате нашата подкрепа във всяко начинание, водещо до превръщането на родното Ви село в едно по-добро място за живот. Честит празник”. Трикольорната лента беше прерязана от кмета Николай Грозев и г-жа Александрова, след което беше плиснато традиционното менче с вода. На веселба, като на веселба. А какво по хубаво от това да повеселим сърцето и душите си с хубавите български народни песни и танци. Сладкогласната Анна-Мария Паскова от клас „Народно пеене” при ОШИ „Илия Аврамов” и хоротропците на ДЮФА „Загорчета” разгоряха сърцата и повишиха градуса на настроението така, че жители и гости се хванаха заедно на пъстрото хоро.

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев