Община Сливен

Община Сливен предприема спасителни и аварийно-възстановителни работи за пораженията от дъжда в с. Струпец

------------------------------------
06.06.2017 / 09:18

На 2 юни краткотраен проливен дъжд, придружен с гръмотевици, в количества над 70 л/кв. м, паднал за по-малко от 1 час, е наводнил цялото село Струпец. От образувалия се воден стълб, с височина 50-60 см, и последващото пренасяне на инертен материали и парчета от разрушена асфалтова настилка и основа на пътя всички улици в селото стават непроходими.

 

За кратко време е прекъснато електрозахранването. Екипите на електроразпределителното дружество са се отзовали незабавно. Наводнени са имотите в източния край на населеното място, където със силите на пожарната са извършени незабавно отводнителни мероприятия. Повсеместно са наводнени дворовете в селото. Унищожени и увредени са земеделски насаждения. Намиращите се в близост до селото овощни градини са заляти и са под вода с невъзможност за оттичане.

 

От възникналата ситуация е нарушен нормалният ритъм на живот и работа в населеното място. Има блокирани подходи към имотите. Придвижването на хора, животни и превозни средства е невъзможно и опасно. Засегнато е цялото население в селото (320 жители и около 150 души, приходящи през почивните дни).

 

Поради обстоятелството, че е възникнала необходимостта от въвеждане на режим в критична и опасна зона за определено време, за да се овладее бедствената ситуация и приложат спешни мерки по провеждане на незабавни спасителни и аварийно-възстановителни работи, ограничаване процесите на увреждане на инфраструктурата, при условията, че има опасност да се случи бедствие, свързано със увреждане здравето на хора и животни, нанасяне на значителни вреди на имущество и инфраструктура, със заповед на кмета на Сливен са възложени спасителни и аварийно-възстановителни работи. С изпълнението им ще бъдат възстановени проходимостта на улиците и проводимост на преминаващите през селото дерета.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев