Община Сливен

Селата Бяла и Крушаре отбелязаха днес храмовия си празник. ГЕРБ - Сливен дари икони на църквите им

------------------------------------
05.06.2017 / 16:18

С тържествени литургии и курбан за здраве беше отбелязан храмовият празник на Крушаре и Бяла. Църквите и в двете села носят името „Света Троица“, а днес православието почита Светата Животворна Троица – Бог-Отец, Бог-Син и Бог-Дух. Според представите на християнската вяра Светият дух дава живот на тварите и освещава човешките души и тела. Изобразява се като гълъб в църковните картини.

Ритуалът в Кушаре беше извършен от отец Йоан, а в село Бяла – от отец Методи.

Кметовете на Крушаре Димо Станков и на Бяла Желю Желев приветстваха гостите и пожелаха на миряните много здраве и благополучие.

Сред официалните гости в село Крушаре бяха зам.-кметът Румен Иванов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, а в Бяла – народният представител Кольо Милев. Присъстваха още общински съветници, кметове на населени места, жители и гости на двете села.

 

Общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен присъстваха на храмовите празници на селата Крушаре и Бяла. Те дариха с икони църквите в двете населени места.

Съветниците от партията Живко Минчев и Христо Котов бяха гости на храмовия празник на село Бяла. С тържествена литургия и курбан за здраве в Крушаре беше отбелязан празникът на храм „Света Троица“ в селото. На събитието присъстваха зам.-кметът Румен Иванов, председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев, Здравко Костадинов, общински съветник от ГЕРБ-Сливен, кметове на населени места, жители и гости. Църквите и в двете села носят името „Света Троица“.

Днес селата отбелязаха храмовия си празник

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев