Община Сливен

Инициативният граждански комитет „Пролет за Сливен” връчи годишните си награди

------------------------------------
02.06.2017 / 13:50

Сред уюта и хладината на Хаджиданчовите къщи Инициативният граждански комитет „Пролет за Сливен” връчи на 1 юни годишните си награди. Комитетът е създаден преди няколко години, а в него членуват известни сливенци. В края на всяка пролет, вече шеста поредна година, членовете на комитета номинират заслужили граждани и връчват награди.

„Това е поредното събиране на „Пролет за Сливен”, каза по време на церемонията художникът Марин Подмолов, който е и сред първите членове на комитета. Първоначалната ни идея бе да съберем на едно място хора, които правят добро за другите. Всеки от нас може да номинира, когото избере, а единственото условие е да осигури награда за него. От своя страна, всеки номиниран може да стане наш член и през следващата година да номинира и награди избрания от него човек. През годините досега сме награждавали бившия културен министър Георги Йорданов, братя Начеви, Росен Афузов – човекът, създал най-големия винпром на Балканите и две успешни винарски изби, д-р Стайкови, оркестър „Карандила”, известната певица от Котел Людмила Йовчева, бизнесдамата Ваня Димитрова, бизнесмена Росен Станев и др.”

Тази година номинациите бяха 12. Юрка Афузова, фармацевт и технолог във Винарска изба „Афузови”, бе номинирана от Марин Подмолов за бизнесмен и майка на годината. Нейната награда бе картина на художника, на която са изобразени двете й деца.

Художничката Йордана Кунчева бе номинирана от Минчо Афузов за творчески дебют в дизайна на етикетите за вино на бранда „Кор Кароли” на Винарска изба „Афузови”. Като награда Кунчева получи кашон с виното, чийто етикет е създала, и което вече печели български и международни награди.

Третата номинирана дама бе Валентина Димитрова. Тя бе номинирана от Кети Бозукова за любим учител и поет-пътешественик, а като награда получи кошница с книги, колбаси и вино.

Управителят на магазин „Кристал” Ваня Димитрова номинира целия екип на експедиция „Обиколка на връх Анапурна 2017”. Стойчо Димитров бе номиниран като сподвижник и спомоществовател на експедицията, Симеон Съмналиев – като главен организатор на експедицията, Господин Динев – като ръководител на група Сливен за експедицията, и Стефан Денев – като ковчежник на група Сливен за експедицията. Номинираните получиха като награди красиви кристални вази.

Заместник-кметът на община Сливен Стоян Марков бе номиниран от Дора Куршумова за възродител, дал нов живот на най-много обекти от Света гора Сливенска. Наградата за него бе керамична икона на Свети Георги Победоносец, изработена от младата и талантлива художничка Паулина Ганчева.

Следващата номинация бе за адвокат Руси Големанов. Номинацията и наградата – картина, бяха на художника Марин Подмолов. Големанов получи награда за цялостен принос в развитието и демократизирането на Община Сливен и за изключителния му професионализъм.

Фотографът Йордан Миронски бе номиниран от Дора Куршумова за най-добър портретист на Балканския полуостров. Освен грамота, той получи като награда картина.

Бизнесменът Росен Станев бе номинирал Антон Кънчев за възродител и будител, който е накарал сърцето на Хаджиданчовите къщи да затупти отново. Наградата за човека, който наистина успя да събуди живота в красивия етнографски комплекс, бе цялостно отразяване в сливенската телевизия на всички събития, които се провеждат в Хаджиданчовите къщи.

Последната номинация бе за Николай Бъчваров. Той бе предложен от Дора Куршумова като най-добрия актьор сред наториусите, заради участието си в постановки на театралния състав към Арт-център „Седем”. Наградата за Бъчваров бе красива картина.

Догодина Инициативният граждански комитет „Пролет за Сливен” отново ще номинира и награди заслужили сливенци, ще върне пролетта в сърцата им и ще продължи да прави добро.

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев