Община Сливен

Децата в квартал "Дружба" в Сливен имат още една обновена детска площадка

------------------------------------
02.06.2017 / 09:29

Откриването на обновена детска площадка "Нова градина" събра десетки деца в квартал "Дружба", за да отпразнуват заедно Деня на детето - 1 юни. Облагороденото пространство се намира зад блок №10 и е на площ от 3 декара. То е част от големия парк в квартала, който беше възстановен от Община Сливен, Сдружение "Брезичка" и дарители от града.

 

В площадката има два пясъчника, където са изсипани повече от 20 кубика нов пясък, боядисани и възстановени спортни съоръжения, монтирани са 16 пейки и четири кошчета за боклук. От терена са изчистени около 20 тона отпадъци.

 

Детският празник започна с приветствия на зам-кмета Пепа Чиликова и председателя на сдружение "Брезичка" Магдалена Данчева. Те поздравиха децата по случай Деня на детето и пожелаха на малчуганите незабравими мигове на детската площадка. Последва поздрав от деца със стихотворението "Аз съм българче" на Иван Вазов, много игри, песни и танци. Малчуганите боядисваха цветен кът, включиха се в йога зона, участваха в състезание по дърпане на въже, волейбол и други развлекателни игри. С помощта на Стефан Стефанов от фондация "Старият бряст" децата засадиха дръвче-потомък на вековното дърво.

 

Магдалена Данчева обяви началото на кампания за събиране на средства за закупуване на ново детско съоръжение за игра, което ще бъде поставено в парка.

 

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, представители на общината, приятели на сдружение "Брезичка" и жители на квартала.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев