Община Сливен

На официална церемония в Нова Загора бе връчен призът "Майчино сърце"

------------------------------------
01.06.2017 / 13:10

На 1 юни, Международния ден на детето, Община Нова Загора за първи път беше домакин на официалната церемония по връчване на приз „Майчино сърце”, която се осъществява ежегодно под патронажа на областния управител на Област Сливен. Наградата е учредена от Сдружение с нестопанска цел „За духовни и социални дейности” – Сливен, Сдружение с нестопанска цел „Демократичен съюз на жените” - Сливен и Фондация „Рози” - Сливен.

В 9.30 ч. кметът Николай Грозев посрещна областния управител Чавдар Божурски, председателите на организациите, учредители на приза - Тоня Келиваджиева, Виктория Тачева и Роза Кънчева и официалните гости в залата на Общински съвет Нова Загора. На официалната церемония присъстваха председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова, Ивайло Енев и Маргарит Тодоров, заместник - кметът на Община Твърдица Петко Ненов, директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане Тотка Костова и др. Градоначалникът приветства присъстващите с „добре дошли”, като изтъкна, че за нас е чест тази година да бъдем домакини на церемонията по награждаване „Майчино сърце” „Пътят, който изминахме през тези години, не беше никак лек, но сме щастливи, че дадохме и продължаваме да даваме шанс на децата в нужда да имат пълноценен живот и щастливо детство. Вярваме, че приемната грижа е най-добрата възможна мярка за закрила на децата, които растат в социални домове, и за които е нужно време преди да бъдат осиновени или да се върнат при родителите си.

"Радвам се, че в нашата община има хора с големи сърца, приели предизвикателството да бъдат приемни родители.” Г-жа Келиваджиева представи информация за приемните семейства в община Нова Загора и критериите за избор на приемен родител. Носител на тазгодишната награда, призът „Майчино сърце” беше връчен на Роза Василева от областния управител Чавдар Божурски.

Тя получи още медальон, грамота и букет с цветя. Кметът Николай Грозев поднесе на г-жа Василева цветя и подаръци за всички деца от община Нова Загора, настанени в приемни семейства. Виктория Тачева връчи диплом от името на Сдружение „За духовни и социални дейности”, „Демократичен съюз на жените” и Фондация „Рози”. Носителката на приз „Майчино сърце” Роза Василева изказа благодарност за полученото отличието, като изтъкна , че приема наградата от името на всички хора с големи сърца, приели мисията да бъдат приемни родители. Бяха поднесени и поздравителни адреси от името на изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане Цветан Васев и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев