Община Сливен

Фирма „Бул-гейт” предлага общината да й плати половината от дължимото, друго го опрощава

------------------------------------
01.06.2017 / 09:24

Сливенската фирма „Бул-гейт“ ЕООД настоява за споразумение с общината по повод извършено от нея, но неплатено от общината строителство на обекти – съобщиха от администрацията. Проточилата се с години съдебна сага има вероятност да приключи с неочакван край.

Фирмата води 5 търговски дела срещу общината за 5,5 млн. лева и лихви, които към момента са за над 1,7 млн. лева. В постъпилото писмено предложение „Бул-гейт“ заявява, че е готова да оттегли всички свои претенции, ако общината признае, че дължи 50 на сто от размера на главницата. А от своя страна тя да поеме ангажимент да изплати признатите претенции или половината от общо дължимата сума на равни месечни вноски за период от 2 години, считано от 1 януари 2020 година. „Става дума за обекти, изпълнени в периода 2008-2010 година при управлението на кмета Йордан Лечков – Националната художествена гимназия, зала „Младост“, градина „Детски рай 1″, Домашният социален патронаж. Извършени са саниране, вътрешни ремонти, а за домашния патронаж е доставено оборудване“ – поясни Мартин Стефанов, управител на „Бул-гейт“.

Предложението е било входирано в администрацията в началото на април. Кметът Стефан Радев го внесе за разглеждане на предстоящото заседание на общинския съвет, но ден преди заседанието го оттегли. „Това не означава, че има отказ от споразумение с „Бул-гейт“. Кметът го оттегли, за да може да предостави на общинските съветници поисканата по-подробна информация. Предложението е много добро, още една глътка въздух за общинските финанси“ – коментира председателят на местния парламент Димитър Митев. Местната управа е ползвала услугите на адвокатски кантори и специалисти в строителния бранш по повод искането за споразумение – допълни той. Освен това, опасенията на администрацията били, че, ако делата продължат по обичайния ред, те няма да приключат с „кой знае какъв резултат за общината“.

Очакванията са, че представителите на управляващата ГЕРБ ще подкрепят споразумението. Все още не е известно мнението на опозицията от БСП и на останалите 8 политически сили и коалиции в общинския съвет.

 

"Труд"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев