Община Сливен

Днес в Сливен бяха връчени наградите "Златно сърце"

mkkk
31.05.2017 / 18:58

В навечерието на 1 юни - Ден на детето, днес в зала 210 на Регионално управление на образованието – Сливен бяха тържествено връчени наградите „Златно сърце”. Тези награди се присъждат за единадесета поредна година на деца и ученици от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Инициативата „Златно сърце“ за пръв път е реализирана от Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – Сливен през 2006 година. Наградата се присъжда ежегодно в навечерието на 1 юни – Ден на детето. Целта е да се популяризират по подобаващ начин добрите дела на децата, да се изрази благодарност за достойното им поведение, да се покажат на обществеността примери за доброто, стойностното, общочовешкото поведение, на което са способни възпитаниците на нашите училища.

 

През последните няколко години наградата се осъществява от РУО-Сливен и Областна администрация – Сливен, с любезното съдействие и помощ от Издателство „Просвета“. Тази година спомоществовател е и фирма „ЧАР 05“ ЕООД - Сливен.Наградите бяха връчени от г-н Чавдар Божурски – областен управител на област Сливен, д-р Бисерка Михалева – началник на Регионално управление на образование – Сливен и г-жа Пепа Чиликова – заместник-кмет на община Сливен.

 

Наградата за добродетелност „Златно сърце” за 2017 година бе присъдена на следните ученици:

 

1. Филипа Станимирова Василева - IVA клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен, която е дарила косите си за изработване на перука на онкологично болен човек.

 

2. Ралица Добринова Апостолова - VIIА клас на ОУ „Панайот Хитов“ – Сливен, която отрязва и дарява косата си за направа на перуки на онкоболни деца.

 

3. Янислава Георгиева Арнаудова – VI клас на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен. На 27.04.2017 г. шестокласничката от СУ „Йордан Йовков“ намира в района на магазин „Кауфланд“ изгубена дамска чанта с ценни семейни документи. С помощта на отдел „Информация“ в магазина, Янислава успява да върне на собственичката изгубената вещ.

 

Колективна награда за добродетелност „Златно сърце”- 2017 год. за системна благотворителна и доброволческа дейност бе присъдена на:

 

1. VIБ клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен за организиране и провеждане на Коледен и Великденски базар, средствата от които са предоставени за лечение на учителка с онкологично заболяване и за нуждите на деца със синдром на Даун.

 

2. Театрална трупа „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен. След достойно представяне в XIII театрални празници на младежкото театрално изкуство „Бургаски изгреви - 2017“ театър „Класика” започна своята традиционна благотворителна дейност, като през тази учебна година под мотото „Иска се добро сърце, за да направиш себап за другите“ събира средства за хора в неравностойно положение и деца сираци от Сливен.

 

3. IIIА клас на СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен. През учебната 2016/2017 г. учениците от III а клас са извършили редица добродетелни постъпки. Те имат номинация за своята добротворческа дейност от Помощно училище „Власаки Шуманов” – Сливен.

 

Сертификат за благородна постъпка „Златно сърце” бе присъден на:

 

1. VГ клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен. Учениците и техните родители организираха Коледен благотворителен базар от домашно приготвени сладкиши в помощ на близнаците Теодора и Стилиян Николови, които са със СОП и страдат от ДЦП. От разпродажбата бяха събрани 194 лв., които помогнаха за рехабилитацията на децата.

 

2. Ивайло Станимиров Стоянов - VIIГ клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен, който с адекватната си реакция е спасил от тежки последици съученика си Петко Петков като го дръпнал на тротоара секунди преди да го блъсне кола, която Петко не забелязал.

 

3. Александър Станимиров Сърбинов и Димитър Георгиев Балтов IVЕ клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен, които в парк “Юнак“, до „Спорт палас“, станали свидетели как момче откраднало чантата на възрастна жена и побягнало с нея. Те го настигнали, взели и върнали чантата на жената.

 

4. Мишел Стоянов Димитров – VIIБ клас на ОУ „Панайот Хитов“ – Сливен и Теодор Стоянов Димитров – VIIБ клас на ОУ „Панайот Хитов“ – Сливен са братя–близнаци, които ежедневно са дарявали закуска за свой нуждаещ се съученик. Дарили са голямо количество дрехи и обувки на семейството на своя съученичка. Проявили са щедрост и внимание към обитателите на Дневен център „Стилиян детепазител“.

 

5. Училищен ученически съвет на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен, който инициира провеждане на Коледен базар с цел подпомагане на децата от Хитрино.

 

6. VА, VБ и VIА клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен - за организиране и провеждане на Коледен и Великденски базар, средствата от които са предоставени на абитуриенти сираци и за подобряване на инфраструктурата в училище.

 

7. Даниела Петева Стоева - VIIIА клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, която организирала кампания за събиране на средства, материали, дрехи, обувки и телефони за живеещите в защитено жилище в квартал „Клуцохор”.

 

8. Кристиян Христов Казаков – ХIIБ клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, който намерил и предал в полицията чанта с голяма сума пари.

 

9. Джанан Шукрюлла Кая – ХIIВ клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, която организирала кампания, при която е събрана и дарена сумата от 3000 лв. за онкоболно дете.

 

10. Николета Иванова Николова - ХIГ клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен. Тя е член на БМЧК от 2013 година и оттогава се включва във всички благотворителни дейности, инициирани от организацията.

 

11. Таня Евгениева Йорданова - ХIГ клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен. През тази учебна година тя е инициатор и организатор на благотворителния концерт за набиране на средства за лечение на Дани от Сливен. Като член на хуманитарната организация „Интеракт клуб” в град Сливен активно участва в кампанията „Купи и дари”.

 

12. Училищен ученически съвет на ОУ „Елисавета Багряна“ – Сливен. Учениците участваха активно в над десет благотворителни инициативи на национално, общинско и училищно ниво като: събиране на парични средства, облекла, ученически и тоалетни принадлежности в помощ на деца и възрастни хора /„ Милосърдие”, „Съпричастност”, „Деца помагат на деца”, „ Да спасим малката Бориса Досева”/ и др. Всяка година учениците се включват в благотворителни акции и инициират благотворителни базари по повод значимите национални и традиционните български празници.

 

13. Учениците-зрелостници от Випуск 2017 на ПХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен, които са дарили средства за свои връстници-сираци чрез БЧК.

 

14. Димитър Константинов Димитров – ХIIВ клас на ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков“ – Сливен. В продължение на всички години на обучение в гимназията той подкрепя всички социални, културни и здравни инициативи. Абитуриентът отделя много от времето си, влага труда си, полага усилия и желание да помогне.

 

15. ХА и ХIД клас на ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков“ – Сливен. През м.декември 2016 година в „Проф. д-р Димитър Табаков” Сливен е организирана благотворителна кампания за събиране на финансови средства за деца в нужда. В тази кампания се отличават учениците от 10 а и 11 д класове.

 

16. Пламен Живков Петров - ХI клас на СУ „Иван Вазов“ – Нова Загора. През учебната 2016-2017г. Пламен умело ръководи Клуб БМЧК и Ученическия съвет на училището. Заедно с доброволците на БМЧК успяха да реализират благотворителна акция за децата от училище в неравностойно положение.

 

17. Деница Дончева Атанасова и Деница Пенчева Станчева – ученички от ХII клас на СУ „Христо Ботев” – гр. Нова Загора. Участват активно в благотворителни кампании на БМЧК. Организатори и инициатори на 3 благотворителни концерта през учебната 2016/2017 учебна година.

 

18. Георги Минков Георгиев – ученик от ХIIА клас на СУ „Христо Ботев” – гр. Нова Загора. В началото на учебната 2016/2017 година Георги прави необикновено дарение за кабинета по български език и литература - шест графични портретни изображения на писатели и поети от българската литературна класика, които са авторска работа на дванадесетокласника.

 

19. Данелия Иванова Иванова - ученичка от IVБ клас на СУ „Христо Ботев” – гр. Нова Загора. В края на месец април 2017 година тя помага на възрастна жена, която е загубила сина си наскоро; поема от нея тежките чанти, изслушва я и я утешава. Възрастната жена е посетила училището и е благодарила на Данелия пред целия клас и пред класния й ръководител Маруся Стоянова.

 

20. Микаела Атанасова Митева VІІІ б клас, Свилена Димитрова Косева VІІІ а клас и Ива Димитрова Димитрова VІІІ б клас - ученички от СУ „Христо Ботев” – гр. Нова Загора. Те са организатори на благотворителен концерт „Приятел в нужда се познава“ на 23.11.2016 г. за събиране на парични средства за лечението на двама ученика от СУ „Христо Ботев“ град Нова Загора. На концерта са събрани 2000 лв.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев