Община Сливен

Програма на община Сливен за 1 юни - Ден на детето

------------------------------------
31.05.2017 / 12:26

На 1 юни – Ден на детето, музеите, художествените галерии и община Сливен, организират заедно игри, забавления, творчески ателиета и много изненади за децата от Сливен и гостите на града.

Родителите и децата могат да избират къде да отидат и с какво да се забавляват. А ако желаят могат да обиколят и всички събития и обекти. Всяко дете, което на финала на програмата посети крепост Туида ще получи балон с бонбон.

 

ПРОГРАМА:

 

Регионален исторически музей – 10.30 – 12.00 ч. - пред музея ще бъдат представени „Игрите на баба и дядо”. Музейните специалисти ще ни покажат как са се забавлявали децата преди години. Ще участват и зрителите. А родителите могат да посетят експозициите на Регионален исторически музей- Сливен.

 

Художествена галерия „Д-р Миркович” –12.00 – 13.30 ч.- творческо ателие „Декупаж - що е то?” – изработване на картички с техниката декупаж.

 

Музей на текстилната индустрия – 13.30 – 15.00 ч. - детска програма „Тайните на щампата върху текстил”/печат върху тениска/.

 

Средновековна крепост Туида – 15.00 - 17.00 ч. – програма „Средновековни игри”.

 

Във всички обекти –безплатен вход за децата

 

Детски хепънинг ще се състои в Сливен по случай Деня на детето - 1 юни. Той се организира на възстановената детска площадка в квартал "Дружба", зад блок 10. Събитието ще започне в 17.00 часа утре.

Талантливи деца ще изнесат концерт, предвидени са забавни игри - бадминтон, волейбол, бояджийски и градинарски работилници и йога зона.

Площадката беше възстановена от Сдружение "Брезичка", с помощта на Община Сливен. Тя е на площ от над 3 декара. Монтирани са 12 пейки, възстановени са детски съоръжения и два пясъчника. Засадени са рози и са поставени кошчета за боклук.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев