Община Сливен

Община Сливен се включва с инициативи в Световния ден без тютюн - 31 май

------------------------------------
31.05.2017 / 10:53

По повод Световния ден без тютюн - 31 май, Община Сливен, Регионална здравна инспекция, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център организират информационна кампания.

По всички училища са раздадени информационни материали за вредата от тютюневия дим. Брошурите, по проект "Моето здраве - моята отговорност", информират за заплахата от пасивното тютюнопушене. Повечето от пушачите знаят, че пушенето вреди на здравето им, но много от тях не знаят, че когато пушат в присъствието на други лица, те увреждат освен собственото си, и тяхното здраве. Макар, че рискът при непушачите е по-малък от този при пушачите, в резултат на пасивното пушене могат да настъпят редица болестни нарушения, включително рак, сърдечни заболявания, мозъчен инсулт, астма и др.

В рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето, Регионална здравна инспекция – Сливен обявява Отворени врати за активни и пасивни пушачи, които могат безплатно да изследват съдържанието на въглероден монооксид (СОppm) и карбоксихемоглобин в издишан въздух. Замерването е от 10,00 -12,30 часа и от 13,00-15,00 часа в залата на Инспекцията. В 15,30 часа измерване ще се прави и пред сградата на Община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев