Община Сливен

С детски празник ще бъде отбелязан Международния ден на детето в РБ "Сава Доброплодни"

------------------------------------
31.05.2017 / 09:25

На 1 юни 2017г., от 10:00 ч., Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен организира за своите малки читатели и за всички деца на града весел празник с много музика, танци, игри, забавни скечове и изненади.

За празничното настроение на децата ще се погрижат малките танцьори от балет „Барби” при Военен клуб – Сливен и сладкогласните певци от Вокална група „Славейче” при II ОУ „Христо Ботев”.

За участниците в празника са подготвени и много забавни игри. Ще бъде дадена сцена за всички, които желаят да се проявят като рецитатори и певци. За тях организаторите са осигурили и много награди.

 

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Той се отбелязва на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925г. в Женева(Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. След промяната на политическата система в тези страни традицията за отбелязване на празника се запазва.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев