Община Сливен

На всеки 15 дни "ВиК" и РЗИ информират за качеството на водата в Сливенска област

------------------------------------
31.05.2017 / 09:18

Съгласно указанията на министерството на здравеопазването и министерството на регионалното развитие и благоустройството, на сайта на РЗИ – Сливен се публикува периодична информация за състоянието на питейната вода в областта. В и К“ – Сливен и РЗИ извършват съвместен контрол по всички физикохимични и микробиологични показатели и се информират взаимно при нарушения. Събирането на пробите става по график. Информацията се обновява на всеки 15 дни.

Заради открития водоизточник яз. „Асеновец“ и многобройното население в областния град, контролът на питейната вода в Сливен по принцип е зачестен, заяви началникът на отдел „Пречистване“ във „В и К“ – Сливен инж. Мария Добрева. За възможното замътване на водата след отстраняване на аварии гражданите са предупреждавани предварително. При снеготопене и обилни дъждове контролът върху показателите за мътност и манган е ежедневен.

Вече е извършена ежегодната дезинфекция на първата камера на единия от двата водоизточника на Сливен, без да се спира водата за потребителите. Предстои дезинфекция на втората му камера и на втория водоизточник. След дезинфекцията, остатъчният хлор във водата се следи денонощно с апаратура и при нужда се реагира незабавно. Нямаме притеснения за качеството на водата, подавана във водопроводната мрежа на Сливен, заяви инж. Добрева.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев