Община Сливен

Евробазар "Сливенски продукт - с европейско качество" се провежда в Сливен

---------------------------
29.05.2017 / 12:42

Евробазар "Сливенски продукт - с европейско качество" беше официално открит в Сливен. Той е разположен около фонтаните, източно от сградата на Общината. Своята продукция представят местни хлебари, сладкари, производители на вино, млечни и месни продукти. Изложени са още пчелен мед, билки, картички с рециклирана хартия и др.

 

Кметът на Сливен Стефан Радев откри събитието и заяви, че целта на базара е да популяризира качеството на местните продукти - основно на малките и средни фирми. "Имаме продукти с високо качество, на европейско и световно ниво. Хубаво е повече хора да научат за тях и да ги опитат", каза Радев.

 

На откриването на евробазара беше и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. "Евробазарът е една страхотна инициатива и мога само да поздравя организаторите, още повече, че аз я разглеждам в светлината на предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз. С продуктите, които произвеждаме, ние можем да направим страната си още по-популярна и още по-видима", коментира Златев.

 

По време на базара ще има информационни щандове, еко работилници, изложби, интерактивни игри. Екипът на крепост "Туида" също се включва в инициативата, която се организира за втора поредна година от Европейски информационен център „Европа Директно – Сливен”, съвместно с Община Сливен, Обществен дарителски фонд Сливен и Сдружение „Клуб по конен спорт Табора”. Поводът е предстоящата Европейска зелена седмица #EUGreenWeek 2017.

 

Евробазарът ще продължи до 2 юни.

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев