Община Сливен

Джудисти от няколко поколения отбелязаха 40 години от създаването на спорта джудо в Сливен

Джудисти от няколко поколения отбелязаха 40 години от създаването на спорта джудо в Сливен
28.05.2017 / 15:45

40 години джудо в Сливен бяха отбелязани по инициатива на клуб „Ветерани и приятели”. Няколко поколения джудисти се събраха, за да се включат в честването. На тържеството присъстваха бивши и настоящи треньори, директори на спортното училище и състезатели.

Официални гости на събитието бяха генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев, изпълнителният директор Петьо Колев, Николина Димитрова - председател на съдийската колегия, Силвия Никова- спортен експерт в Община Сливен и Борислав Павлов - член на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта към Общинския съвет.

„Достигането на юбилея е доказателство за всеотдайния Ви труд, отдаден за утвърждаването и съхраняването на авторитета на спорта в нашия град. Тези 40 години носят тежестта на традицията, опита, дисциплината, донесли успехите на джудото в Сливен и множество спортисти и шампиони”, пише в поздравителен адрес, изпратен от кмета на Сливен Стефан Радев до организаторите на събитието.

Генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев подчерта, че благодарение на много хора джудото в Сливен е на високо ниво.

„Безбройните медали и отличия, които състезателите са дали на този спорт, са благодарение на професионализма на треньорите, с активното съдействие на общинската управа, спортното училище и други привърженици на спорта”, каза той.

От името на Федерацията Коруджиев връчи награди за високи постижения и принос към джудото в Сливен на Костадин Калоферов и Борис Божков- първите треньори по джудо в нашия град.

Треньорите Георги Панев и Георги Велев бяха удостоени с трети дан, а Петър Вучков-втори дан. Награда получиха още доайенът Тодор Марчев, който навършва 65 години, Стайко Стайков и Лъчезар Темелков от клуб "Ставен", Силвия Никова от Община Сливен, бившият директор на спортното училище Жулиета Минчева, настоящият директор - Наташа Иванова, Данаил Дичев - състезател, обучаващ се в Япония и Бетина Темелкова - състезател.

Почетният председател на АСК "Джудо"-Сливен Георги Панев получи Приз за развитието и съхранението на спорта джудо в Сливен. Наградата му бе връчена от Кирил Кирчев - председател на клуб "Ветерани и приятели".

„Много хора имат принос за развитието на джудото в Сливен. Тази вечер показахме, че когато сме заедно, можем да постигнем успехи. Всички обичаме този спорт и милеем да него. Джудото в Сливен има минало и традиции, има и бъдеще”, каза Георги Панев.

В момента в Сливен има три спортни клуба по джудо и един в село Тополчане, с общо 11 треньори. В тях тренират около 300 джудисти.

Спортът джудо бележи началото си в Сливен през 1977 година. Първите привърженици на спорта започват първи тренировки в сградата на МВР - Сливен и поставят началото на практикуването му в града под Сините камъни. В началото те тренират със собствени екипи, с които по-късно участват и в провежданите състезания.

Още снимки от новината

Джудисти от няколко поколения отбелязаха 40 години от създаването на спорта джудо в Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев