Община Сливен

Твърдица чества 24 май с ритуално тържество и наградени ученици

---
25.05.2017 / 11:07

Денят на славянската писменост, на българската култура и печат в Твърдица беше отбелязан тържествено от НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914” и училищата от общината.

 

Празникът започна в СУ „Неофит Рилски” с ритуално тържество, на което присъстваха кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, председателят на ОбС Валентин Лазаров, зам- кметът на Общината Петко Борисов, мл. експертите по образование Данка Иванова и по културата Надежда Тодорова, много родители и граждани. Поздрав към гостите, учителите и учениците отправи директорът на училището Петранка Минчева. Кметът на Общината награди учениците с отличен успех. След ритуала за предаване на знамето и изпращане на абитуриентите, по ул. „Княз Борис І” до читалището дефилираха от СУ „Н.Рилски”: ученици, учители, клубовете “Млад огнеоборец”, “Млад възрожденец”, “Български младежки червен кръст”, футболен клуб, театрална група; ски-клуб “Чумерна”; туристическо дружества “Чумерна”; ФК “Балкан Твърдица”; общински ФК “Твърдица”; самодейци от НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1914”; ученици и учители от ОУ “Н. Прокопиев” с. Сборище; НУ “Хр. Ботев”с. Оризари и ОУ “Н.Й Вапцаров “с. Бяла паланка.

 

Кметът на Община Твърдица Ат. Атанасов се обърна с приветствено слово по случай празника и награди изявени ученици и учители от училищата. На абитуриентите и техния класен ръководител Сийка Василева кметът връчи плакети със знака на Общината. Празникът продължи с тържествен концерт с участието на групи от СУ „Н.Рилски” и самодейните състави на читалището.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев