Община Сливен

Поздравление от областния управител Чавдар Божурски послучай Деня на славянската писменост и култура - 24 май

------------------------------------
24.05.2017 / 10:52

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи съграждани,

 

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура! 24 май е най-съкровеният, най-духовният, най-обединяващ и сплотяващ всички българи празник!

 

Нека на този ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, отдадем заслуженото на учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието. Това са хората, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност, тези, които възпитават поколенията.

 

Скъпи ученици, обичайте и пазете родния български език – той е прозорец към света. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще!

 

Поздравявам всички Вас – учители, възпитатели, просветители, артисти, самодейци, културни и читалищни дейци, като Ви пожелавам крепко здраве, творческо вдъхновение и нескончаема енергия и всеотдайност!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев