Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 24 май

------------------------------------
24.05.2017 / 10:48

Уважаеми съграждани,

Уважаеми учители, ученици и дейци на културата,

В световната история има лица и събития, които по своята значимост, надхвърлят рамките на една епоха и на един народ, има дела, които по най-ярък начин бележат пътя на човешкия род и на развитието на човешката цивилизация. Такова е делото на Солунските словотворци Кирил и Методий, изпълнено с необикновена историческа далновидност и решаващо съдбата на славянските народи за бъдещите векове.

Уважаеми учители и дейци на културата,

Продължавайте все така ревностно да пазите идеите и заветите на нашите предци, носейки в себе си силата на духа и любовта към знанията, науката, прогреса. На Вас и всички, заети в сферата на културата, посветили своята творческа енергия на мисията да обединяват гордия български дух, изказвам своята дълбока признателност и благодарност. Нека неугасващият стремеж и желание за знание Ви водят напред към нови успехи, за да продължите да предавате с нова сила българското слово, вярата и науката на идните поколения!

Скъпи абитуриенти,

Поздравявам Ви по случай завършването на училище и започването на един друг етап от живота Ви – пълен с изненади и предизвикателства!Приемете моите пожелания да бъдете усмихнати,позитивни, изпълнени с мечти. Сигурен съм, че ще се превърнете в успели и достойни хора. Гледайте напред към новите възможности и вярвайте, че най-доброто предстои!

Скъпи ученици, Уважаеми съграждани,

Днес е денят, в който се прекланяме пред енергията и стремежа на българските просветители, пазители на духовността и националната памет. И това, че отново сме заедно, е свидетелство за непреодолимия и непреходен стремеж на народа ни към книжовност, към образование. Днес отново трябва да повярваме в призива „Върви народе възродени” и да бъдем истински пазители на историята си, носители на светлото бъдеще на нашите деца, на България!

Честит 24 май! Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура, най-истинския, най-емоционален празник, дълбоко скътан в сърцето на всеки българин. Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев