Община Сливен

Кметът на Нова Загора Николай Грозев организира специална вечер за абитуриентите-отличници

------------------------------------
23.05.2017 / 12:47

По традиция всяка година в навечерието на 24 май, Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, кметът на община Нова Загора Николай Грозев организира една специална вечер за младите абитуриенти-отличници. Това е една прекрасна инициатива, с която градоначалникът и неговият екип поднасят своята признателност към тях за вложените усърдие, постоянство и упоритост и постигнатите високи резултати.

Млади, възторжени, красиви и стилни, абитуриентите – отличници и техните учители, бяха посрещнати лично от кмета Николай Грозев в елегантната атмосфера на изисканата и прекрасно подредена, за едно приказно парти, градина. За да споделят тази необикновена, изключителна вечер за зрелостниците, гости бяха и народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов.

Прозвучаха стихове за родното училище, учителите, техния принос за израстването на младите хора и последния училищен звънец, след което кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите:

”Днес Вие прекрачвате прага на своята отговорност, изпълнени със спомените, вълненията, приятелствата от ученическите години и знанията, които Вашите прекрасни преподаватели са Ви дали. Вярвам, че изпълнената с прекрасни емоции атмосфера на днешното тържество ще остане завинаги в сърцата Ви. Зная, че разделяйки се с любимото училище няма да забравите откъде сте тръгнали. Надявам се всеки един от Вас да положи максимални усилия, за да докаже, че нашият град има правото да се гордее със способни и амбициозни личности. Уверен съм, че ще се превърнете в успели и достойни хора...

Помнете, че уроците не свършват с последния училищен звънец. Винаги бъдете отворени за нови предизвикателства, търсете и мечтайте! Гледайте напред към новите възможности! Без значение какво Ви е подготвил животът.

Най-доброто предстои!” Празничната програма продължи с много настроение с изпълненията на звездата от „Гласът на България” Мишо Мишев, талантливата Маргарита Барулова, с песните на възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов” и игривите танци на ДЮФА „Загорчета” - с художествен ръководител Енчо Енчев.

Специален музикален поздрав към своите връстници отправи и фолклорната изпълнителка и отличник от випуск 2017 Милица Димитрова. До късно над ефектно украсената със светлини градина етхяха любими песни, младежки смях и викове. Всички се забавляваха от сърце в ритъма на танците и сърдечни приятелски разговори. Една незабравима вечер – подарък за отлично подготвените млади хора, поредните птици пред полет...

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев