Община Сливен

Спортни изяви в община Нова Загора на тема волейбол и футбол

------------------------------------
22.05.2017 / 08:30

На 21 май от 09:00 ч. в Многофункционална спортна зала „Младост”, волейболен клуб „Загорец” организира с подкрепата на Община Нова Загора своя първи волейболен турнир. В него взеха участие ВК „Яворов”, гр. Чирпан и ВК ”Раковски”, гр. Димитровград. Спортната проява беше уважена от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, заедно със заместник-кмета Светла Стоянова и народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, които пожелаха на отборите успех и спортсменска игра.Участниците в турнира се състезаваха в две възрастови групи: пре-кадетки /родени след 01.01.2002 г./ и кадетки /родени след 01.01.2000 г./. Гостите от Димитровград взеха участие и в двете възрастови групи, също както и домакините от ВК „Загорец”. Състезателките от гр. Чирпан участваха само в група пре-кадетки. Така се оформиха две групи – една с 3 отбора /пре-кадетки/, а другата /кадетки/ с два.

Изиграха се общо 4 мача в двете възрастови групи, като при големите момичета ВК „Загорец” не успяха да се наложат над съперниците си и останаха втори след отбора на Димитровград.

При пре-кадетки се изиграха 3 мача, като нашите момичета от първа възрастова група заслужено получиха златото, след безапелационна победа над опонентите си от Чирпан. Със среброто се окичи ВК „Яворов”, а бронзът остана за ВК „Раковски”. Състезателките от двете възрастови групи получиха медали, купи и грамоти, осигурени от Община Нова Загора.

Бяха връчени и 3 индивидуални награди. За най- добър нападател статуетката грабна Никол Иванова от Димитровград. Призът най-полезен състезател взе Стела Паскова от ВК „Яворов”, а наградата за най-добър разпределител заслужено получи Полина Иванова от ВК „Загорец”.

След награждаването, треньорът на ВК „Загорец” Преслав Павлев изказа благодарност на всички, взели участие в надпреварата и пожела турнирът по волейбол за момичета да се превърне в традиция за нашия град.

 

Съботното утро на 20 май събра в с. Омарчево футболистите, участници в последния турнир за пролетния полусезон на футболни турнири за малките населени места от община Нова Загора. На терена се явиха шест отбора – представителите на: с. Асеновец, с. Кортен, с. Омарчево, с. Съдиево, с. Полско Пъдарево и с. Млекарево. Турнирът бе открит от Николинка Русева – кмет на с. Омарчево. Тя приветства всички участници и гости с „Добре дошли”, като им пожела спорна и честна игра.

След жребий, отборите бяха разделени в две групи и се впуснаха в оспорвана надпревара. Шест футболни срещи определиха четирите отбора, най-добре представили се в групите, които продължиха участието си на полуфинали. Това бяха тимовете на с. Омарчево, с. Полско Пъдарево, с. Кортен и с. Асеновец. Победителите от полуфиналите се срещнаха в мача за първото място, а отпадналите отбори премериха сили в срещата за третото място.

На първо място в съботната надпревара се класира отборът на с. Омарчево, следван от тимовете на с. Полско Пъдарево и с. Кортен. Четвърти останаха представителите на с. Асеновец. Петото и шестото място в крайното класиране заеха представителите на с. Млекарево и с. Съдиево. Наградите, осигурени от община Нова Загора, връчи Николинка Русева – кмет на с. Омарчево.

Предстоят още четири турнира в малките населени места на община Нова Загора за следващия есенен полусезон. На 2 септември от 9:00 ч. с. Млекарево ще посрещне своите гости на спортната площадка в центъра на селото.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев